Dags för hockey-VM att dra igång och först ut är Guldfavoriten finalen som tar emot USA.

Finland kliver in som förhandsfavoriter till att gå hela vägen, något som inte är så konstigt då man fått ihop ett bra lag.
På målvaktssidan har man med Olkinuora, Heljnako samt Larmi som tog SM-guld med Växjö, och trots avsaknaden av en NHL-målvakt ser man stabila ut.
Defensivt har man Määttä som tillhör Detroit. Där bakom har man Pokka, Lehtonen och Ohtamaa, så det finns gott om erfarenhet även om defensiven inte sticker ut med stjärnglans.

Offensivt däremot har man en superstjärna i Mikko Rantanen som det kommer kretsa mycket kring, och senast haft spelade VM var säsongen 17/18 där han gjorde elva poäng på åtta matcher, och han är ännu vassare nu. Bakom honom finns Kapanen, Kakko, Armia och Suomela som imponerat stort i Oskarshamn under säsongen, så man har en bra mix i truppen, och man är rättfärdiga favoriter i matchen.

De finska lejonen numret större

USA är rankade en bit ner inför turneringen och man är ingen jättehet medaljkandidat på förhand.
På målvaktssidan har man fått med DeSmith från Pittsburgh samt Petersen och Commesso, en trio som dock inte skrämmer då den förstnämnda inte imponerat samtidigt som Petersen mestadels tillhört farmarligan AHL.
Defensivt finns Perbix som gick in och gjorde det klart bra för Tampa Bay samt Samberg från Winnipeg. Bakom dem är det dock tunt, så man ser bleka ut defensivt.

Offensivt har man med Garland och Tuch som kommer bli ledande spelare, och den sistnämnda har imponerat rejält under säsongen.
Man har dock flera spelare som spelar collegehockey i NCAA så bredden är klart tveksam, och man har fått med sig ett rätt blekt lag till turneringen.

Finland ser klart intressanta ut om man kollar på truppen och då man även får spela hemma i Finland så är man befogade favoriter i matchen, och jag går på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 2u hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip