Flames tar emot Stars för match 2 i afton. Det var en "målvakternas" match i game 1, där Flames svenske äss Jacob Markström återigen svarade för en "shutout". Noterbart är att just Markström var den som ledde i antal shutouts under grundsäsongen med 9. I match nr 1 fick han bara 16 skott på sig och hanterade dessa fläckfritt. Hos Flames håller fd storstjärnan Kiprusoff rekordet med 6 shutouts i slutspel för Flames. Hos Stars var det rookien Oettinger som stoppade 25/26 skott. Det var hans första playoff-match och han skötte sig med den äran.

Det var en fysisk första match mellan Flames och Stars. Det var många tacklingar, flera fajter och många små surdegar på planen. Kort och gott fysiskt spel framför bra teknik och många chanser. Risken är uppenbar att så blir fallet även i afton.

Jag tror Flames vinner match nr 2, men spelvärdet ligger i att åter spela underspelet gällande antal mål. Jag spelar U5,5 mål till oddset 1,88 hos Pinnacle .

Värt att notera:

1. Stars taktik är given. Deras chans att vinna är att hålla matchen tajt, stå upp i mittzon, hålla sig utanför utvisningsbåset och samtidigt försöka sätta de chanser de får. Flames är ett bättre hockeylag, men Stars måste spela utifrån sina förutsättningar. Med den vetskapen känns det åter som det blir en målfattig tillställning.

2. Flames lyckades vinna game 1 tack vare att deras defense steppade upp. Stars lyckades få bort Gaudreau-kedjan och det var imponerande. MEN över ytterligare tre perioder kommer det blir fler chanser, samtidigt kan viss frustration dyka upp.

3. Stars och Flames har inte mötts i slutspel sedan 2020 och första matchen var "en målvakternas match". I match 1 lyckades Stars till 99% att hålla sin "game plan"; få flera kedjor att leverera och skydda Oettinger. Det lyckades nästan.

4. Flames är som sagt i ingressen ett klart bättre lag än Stars. I grundspelet vann Flames 50 matcher och noterades för 11 poäng. De har en sjukt vass första lina, en Vezina Trophy-kandidat i Markström + ett djup i truppen, där många spelare med lätthet kan hoppa in och göra bra insatser. Flames var också stekheta in till slutspelet. Det är självfallet skillnad i intensitet när slutspelet startar, men Flames kommer vinna matchen här idag. Frågan är bara hur länge Stars orkar stå emot?

5. Gaudreu-kedjan med Lindholm och Tkachuk har varit ruggigt vass i år. Gaudreau själv landade på 115 poäng inalles. Elias Lindholm noterades för 86 poäng och Tkachuk 104 poäng. Det är ingen lek att stå emot dessa.

Game 2 kommer bli minst lika fysisk som game 1. Det kommer leda till färre chanser att göra mål, men samtidigt när de uppstår torde Flames topplina ha lättare att göra mål på en rookie än att Stars skall göra mål på Markström.

Flames skall vara klara favoriter. Jag spelar U5,5 mål till oddset 1,88 hos Pinnacle .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip