NY Rangers krossade Montreal med hela 5-0 igår och det var inget snack om att Habs såg lite slitna ut. Det innebär att reken på Rangers ML @ 1.75 hittade hem utan större bekymmer. Bra natt för övrigt igår och vi hoppas vi kan jobba vidare på det fina spåret även i natt.

Florida Panthers - Minnesota Wilds

Goalies: Luongo (confirmed) vs Bäckström (confirmed)

Match i Florida där Minnesota Wilds kommer avsluta sin tre matcher långa roadtrip när man gästar Panthers. En match som i mina ögon bör bli tajt och snål.

Florida är i år välorganiserade men ett par skickliga spelare som kan avgöra matcher. Lagets taktik är att ligga rätt i positioner och vänta på sina lägen och man försöker oftast undvika ”hawaiihockey”. Hittills under säsongen har man inte haft den bästa målproduktionen då man är tredje sämst i ligan med fjuttiga 2.17 mål/match, men man är även ett av ligans bästa lag defensivt med fina 2.44 insläppta/match. Senast kommer man från en förlust mot Nashville med 3-2 efter straffar där Filip Forsberg avgjorde för hemmalaget. Matchen såg länge ut att vara förlorad för Panthers då man låg under med 2-0 sent in i tredje perioden men man lyckades kriga in två snabba mål i slutminutrarna och snodde till sig en poäng. Väldigt starkt gjort och det kommer man ta med sig i natt.

Minnesota kommer även de från en förlust mot enligt mig suveräna Tampa Bay. Förlusten var inget speciellt då Bolts är oerhört svårslagna på hemmais och man krigade på bra. Minnesota brukar hålla rätt låg profil på bortais då man försöker spela smart och taktiskt, medan man på hemmais lyfter fram sitt fina offensiva och snabba spel. Hittills in på säsongen har man haft väldigt svårt att göra mål på bortais då man snittar 1.91 mål/match medan man släpper in 2.45 mål/match.

Vi kommer även få två i grunden väldigt stabila målvakter i lagen burar och det bäddar i mina ögon upp för en väldigt tajt och taktisk match där båda lagen kommer försöka ligga rätt i positioner. Bolagen är smarta och sätter linan på Ö/U 5.0 mål, men jag tror matchen har bra chans att gå under ändå.

Historia

Lagen möts rätt sällan men förra året spelade man två möten och båda lagen vann mina matcher på hemmais. Sett till de 5 senaste mötena har samtliga 5 matcher gått under linan 5.5 mål och 2/5 gått under 5.0 mål. Resten av matcherna har slutat 3-2 dvs push på U5.0 linan.

2013-11-16 01:05 Minnesota Wild - Florida Panthers 3-2
2013-10-20 00:05 Florida Panthers - Minnesota Wild 2-1 str
2012-03-30 01:00 Minnesota Wild - Florida Panthers 3-2 sd
2012-02-24 00:30 Florida Panthers - Minnesota Wild 2-3 str
2010-11-13 00:30 Florida Panthers - Minnesota Wild 2-1

Skador

Florida: S.Bergenheim (day-to-day), D.Bolland, B.Pirri, S.Upshall (day-to-day)
Minnesota: J.Brodin, M.Cooke

Tror inte det blir någon större skillnad mellan dessa lags gameplans i natt och jag tror som sagt vi får en målsnål tillställning. Frågan är vilket lag som drar längsta strået och jag har svårt att utse en vinnare. 3-1 till något av lagen efter att något av lagen avgjort med mål i tom kasse?

Nattens spel blir alltså:

Florida Panthers - Minnesota Wilds U 5.0 mål (push vid exakt 5 mål) @ 2.04 med 2.5/6 units hos Pinnacle Sports

För fler spel
Twitter: @bethockeystick

Lycka till!


EDITERAD 2014-11-24 19.10:08

This is the stats tab
This is the post tip