All press på Brynäs axlar inför denna matchen mot Frölunda. Frölunda kan njuta av sin tredjeplats och satsa på att göra en fin avslutande match på hemmais mot ett mycket svagt Brynäs. För mig är den raka ettan på Frölunda ett givet spel om man får över 1.80 i odds. Jag spelar den till 1.95 hos Betsson , Nordicbet eller Betsafe med en flatinsats.

Nu tänker många "Men herregud, vad är detta för rek, Frölunda har ingenting att spela för samtidigt som Brynäs liv verkligen står på spel här...", ni är välkomna att håna mig när matchen är över och det står klart att jag hade fel. Men jag tror att det är precis detta i denna matchen som kommer fälla avgörandet. Frölunda har som sagt ingenting att spela för. Med andra ord kan dem spela ut till 100%. Givetvis vill Frölunda göra en jättefin match inför det stundande slutspelet. Att förlora sin sista hemmamatch mot en så stor rival som Brynäs hade inte varit speciellt roligt för Frölunda. Jag är 100% säker på att Frölunda, trots att man inte har något att spela för, kommer göra en bra match!

Brynäs däremot, dem har satt sig i en förjävlig position. Brynäs enda chans att gå till SHL är att Örebro måste tappa poäng borta mot Malmö. Mest troligt kommer Örebro göra det, men det är inte säkert alls. Brynäs MÅSTE gå för att ta tre poäng mot Frölunda, och bara det är givetvis en jättepress i sig. Brynäs har varit urusla på slutet, EN seger i de nio senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Samtidigt är Frölundas form mycket fin.

En annan intressant sak med detta spel är att Brynäs ganska troligt kommer behöva gå för tre poäng även om det står 1-1 i slutet av denna matchen kommer Brynäs till 100% säkerhet ta målvaken om Örebro skulle leda/ha ett kryss i sin match. Det är deras enda hopp imorgon. Detta innebär alltså att vi kommer ha en positiv frirulle i slutet av matchen om det skulle vara kryss och vårt spel ser ut att gå förlorat.

Utöver allt detta käbbel, så är Frölunda klasser bättre än Brynäs och ska bara vinna denna matchen. Klasskilladen tillsammans med allt jag varit inne på innan gör detta till ett mycket fint spel i mina ögon. Nu avslutar vi grundserien på topp.

Match: Frölunda - Brynäs
Spel: Frölunda
Odds: 1.95
Insats: Flat
Bolag: Betsson , Nordicbet , Betsafe
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip