Frölunda och Djurgården möts i en match där hemmalagets har klart mest att spela för, något som bör kunna bädda för hemmaseger i matchen.

Frölunda har slitit med formen ett tag vilket gjort att man just nu ligger på en fjärdeplats i tabellen, och ner till sjundeplatsen som betyder play-in är det bara två poäng. Man har dock en match mindre spelad, och vid seger här så får man lite andrum.
Senast blev det en 3-0 förlust mot Luleå vilket var lagets tredje raka förlust och den fjärde förlusten på den fem senaste matcherna, en trend man såklart vill bryta.

Man har ett på pappret starkt lag med stjärnor som Lasch, Spacek, Borgman och Lenc samtidigt som man trivs på hemmaplan där man vunnit sex av de sju senaste matcherna, och mot ett förmodat omotiverat bortalag bör segerchansen vara bra.

Djurgården förlorade den oerhört viktiga matchen mot Malmö senast med 3-1 och efter det stod det fast att man måste kvala sig kvar i SHL.
Med det i åtanke så ska man förbereda sig inför ett kommande kvalspel, så motivationen i de två kvarvarande matcherna lär inte vara på topp.

Man har spelare som Sörensen, Rensfeldt och Cederqvist som trots lagets svaga säsong producerat framåt, så det finns en del kvalitet i laget.
Viktiga backen Eric Gelinas kommer dock missa matchen och det är ett stort avbräck defensivt, och då man möter ett klart mer motiverat hemmalag bör man få det tufft i matchen.

Frölunda slåss för att hålla sin fjärdeplats i tabellen och då man möter ett Djurgården som inte har något att spela för så bör man kunna bryta sin tre matcher långa förlustsvit, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip