Dags för Frölunda att göra sin andra match i gruppspelet när tyska Eisbären Berlin kommer på besök, och trots att det finns bra kvalitet hos gästerna så bör man ha goda chanser att ta andra raka segern.

Frölunda öppnade gruppspelet med att besegra tjeckiska Mountfield med 4-2 där segerreceptet var powerplayspelet då det genererade tre av målen. Ser man på matcherna innan så har man gjort fem försäsongsmatcher och det har blivit segrar i fyra av dessa, och trots blandat motstånd så har man sett bra ut.

Man har fått en del nyförvärv inför säsongen och inte minst målvakten Lars Johansson som håller en grymt hög nivå.
I övrigt har man fått in namn som Petteri Lindbohm och Anthony Greco, och då man även har kvar namn som Friberg, Lasch och Lenc i truppen för att nämna några så finns det bra kvalitet, och normalt sett ska man ha bra segerchans på hemmaplan.

Eisbären Berlin har gjort en klart medioker försäsong då man enbart vann en av fem matcher, och den senaste matchen inför CHL-premiären fick man stryk med klara 6-1.
Man gick dock in och vann premiären med klara 2-8, men det var också franska Grenoble som stod för motståndet, och här stöter man på ett helt annat motstånd.

Värvningar av Peter Regin och Brendan Ghule imponerar samtidigt som man har kvar poängmaskiner som Boychuk, White och Noebels. Det ska dock nämnas att det blir en hel del mål i den tyska ligan, och här bör man få det klart tuffare mot svenskt motstånd.

Frölunda på hemmais är en tuff nöt att knäcka för gästande Eisbären Berlin och jag tror att hemmalaget infriar favoritskapet och visar att man är det bättre laget i matchen.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip