Fredag och vi har lyxen att få se SHL även idag. Ett riktigt klassikermöte spelas dessutom mellan Frölunda och Färjestad. Jag tycker att oddset på bortalaget är lite väl högt och kommer spela Färjestad FT till 3.00 med en flatinsats hos Goliath , OHMbet eller bet365 .

Frölunda har gått riktigt bra i SHL poängmässigt, men den underliggande statistiken visar något helt annat. Frölunda har verkligen överpresterat sett till hur siffrorna ser ut för dem denna säsongen. Men hur som haver, Frölunda ligger på en fin fjärdeplats och kan vid seger idag klättra upp i serieledning. Frölundas form har varit sådär den senaste tiden. 1-1 borta mot Lugano, 2-3 förlust hemma mot Skellefteå, sen visserligen en seger borta mot Djurgården efter straffar samt en väldigt skör hemmavinst mot Lugano för att avancera i CHL. Jag såg matchen mot Lugano som även var Frölundas senaste match. Man hade det verkligen tufft i den matchen men lyckades vända matchen och vinna. Jag tror dock att Frölunda snart kommer få en tuffare period och jag skulle inte tacka nej till att den började idag. En rejäl styrka som Frölunda dock har är att man är oerhört vassa i PP/BP. Ett av seriens klart bästa lag. Jag tycker dock som sagt att man överpresterat en hel del och det kommer nog vända förr eller senare.

Färjestad har en riktigt fin form för tillfället. Fyra raka segrar för Färjestad och då har man bara haft tuffa matcher. Visserligen har tre av dessa fyra segrar genererat två poäng vardera, men ändå imponerande. Färjestad ligger nu rätt bra till i tabellen, vid seger mot Frölunda idag så skulle man överta Frölunda fjärdeplats och ligga riktigt bra till. Till skillnad mot Frölunda så gör Färjestad det mycket bra ifrån sig i den underliggande statistiken. Färjestad tydligt på den övre halvan samtidigt som Frölunda är klart på den nedre halvan. Färjestad är inte lika bra som Frölunda i specialteams, men man ligger iallafall över 100% i den sammanlagda statistiken vilket visar på att man gör väldigt mycket rätt. Färjestad hade det riktigt tufft på bortais i början av säsongen, men på slutet har man verkligen skärpt sig på bortais och faktiskt vunnit fyra av sina fem senaste bortamatcher vilket är riktigt imponerande. Jag tycker att 3 gånger pengarna på Färjestad är lite väl högt till kvällen.

Match: Frölunda - Färjestad
Spel: Färjestad
Odds: 3.00
Insats: Flat
Bolag: Goliath , OHMbet, bet365
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip