Det vankas hockeyfest i Göteborg när Frölunda tar emot Färjestad i ett klassiskt rivalmöte. Hemmalaget vann med nöd och näppe mot Modo senast medans Färjestad körde över stackars Luleå i seriefinalen. Jag tycker och tror att Färjestad vinner den här matchen, men kan fortfarande inte bortse Frölundas statistik på hemmaplan. Däremot så tror jag Färjestad gör minst tre mål framåt och det blir mitt spel denna gång.

Frölunda har det pratats om hela säsongen och deras guldbygge, men förväntningarna kanske varit för stora. Vi har flera spelare som har underpresterat och laget har blandat bra insatser med klart sämre. Insatsen senast var okej och man vinner ändå ganska kontrollerat tillslut mot Modo, trots att det fanns flera möjligheter för gästerna att kvittera. Problemet denna säsong har verkligen legat i deras egen zon. Man har haft ett försvarspel som inte varit likt Frölunda man har helt enkelt släppt in alldeles för många mål. Man är dessutom det tredje sämsta laget när det gäller skott emot eget mål, vilket säger en del om deras försvar. Man är bra på hemmaplan och kan absolut hota FBK en bra dag, men man möter ändå det lag som är bäst offensivt. Jag tror man får svårt att hålla Färjestad under tre mål.

Maskinen Färjestad

Färjestad var också ett lag som det snackades om väldigt mycket om innan säsongen och man är också det lag som infriat alla förväntningar bäst av alla. Laget ångar på i toppen och senast så gjorde man processen kort med serietvåan Luleå. Slutsiffrorna skrevs tillslut till 7-3 och än en gång visar man upp en frejdig offensiv. Jag vet inte vad det är med detta FBK, men truppen känns otroligt bred där samtliga femmor är med och levererar på ett eller annat vis. Sedan ska Carl Lindbom givetvis nämnas också som varit en levande vägg under flertalet matcher. I vilket fall så är det offensiven som sticker ut. Man skapar mycket framåt, gör mycket mål och möter nu ett lag som kämpat med det defensiva. Det finns inte så mycket att orda om i denna match. Det kommer bli fullsatt i Scandinavium och Färjestadfansen kommer med busslaster ner till Göteborg. Det är klart att Färjestad vill bjuda på en offensiv och trevlig ishockey.

Färjestad möter ett svagt defensivt lag och då har man helt enkelt bra chans till att göra minst tre mål. Jag litar inte på att laget vinner matchen, även om jag tror det. Däremot så tror jag ändå att det kommer att krävas minst tre mål för att vinna, därför väljer jag Färjestad över 2.5 mål inklusive övertid/straffar till oddset 1.64 hos Bethard .

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip