Med två omgångar kvar av serien så kan Färjestad idag säkra seriesegern i bortamatchen mot Fröunda. Hemmalaget spelar även dem för en viktig sak och det är att säkra hemmafördel i kvartsfinalen. Det blir ett tufft rivalmöte som rivstartar denna lördag och jag kan inte förbise Färjestads tolv raka segrar.

Fröunda har gjort en väldigt bra säsong och framförallt en bra andra halva av serien. Malte Strömwall satt länge lite fast med sin poängproduktion, men nu har det lossnat rejält för skarpskytten som varit en av seriens klart bästa spelare under en längre tid. Med en Malte i storform så har Frölunda lyft sig rejält. Formen är dessutom väldigt god med tre raka segrar och man har fem poäng ner till ett jagande Leksand i kampen om hemmafördel, vilket såklart är ett väldigt bra utgångsläge, men inte på något sätt säkert. Man är starka på hemmaplan och har alla möjligheter att vinna idag, men att man ska vara favoriter mot seriens suveräner har jag svårt att acceptera.

Färjestad går för trettonde raka

Ni som har följt Färjestad och SHL från starten i höstas vet att detta värmländska lag spelat gudomligt fin hockey. Man kanske inte har varit det jämnaste laget. men man har en toppkvalité som inget annat lag har kommit upp i ännu. De hade en liten tuffare period här i vintras, men det var också när båda deras målvakter gick skadade. Målvakten är ett lags viktigaste spelare och det har verkligen Carl Lindbom visat då han varit en av seriens mest spektakulära målvakter denna säsong.

Nu är det ju det här med formen och har Färjestad prickat sin topp lite för tidigt? Det är såklart svårt att säga, men det man har presterat de senaste veckorna är på absolut toppnivå. Tolv raka segrar i en normalt sett väldigt jämn liga är väldigt starka kort. Det går inte att hymla bort. Inte ens när man åker till Göteborg för att möta ett starkt Frölunda. I den här matchen köper jag inte att Frölunda blivit favoriter, även om det är med liten marginal. Färjestad är riktigt bra för stunden och det går vi på.

Gästerna säkrar seriesegern idag och firar med en öl på vägen hem. Tvåan inklusive övertid/straffar spelas till 2.01 hos ComeOn med en medelinsats.

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip