Oddset på Frölunda -5.5 sticker ut rejält på Svenska Spel som betalar 2.90 gånger degen, på alla andra bolag ligger den runt 2.60 på -5.5, den spelas då Frölunda kommer köra över stackars Gap idag.

Det är återigen dags för lite CHL-hockey, mycket trevligt tycker jag! Idag tar Frölunda emot Gap på hemmais i Frölundaborg där man spelar sina CHL-matcher. Frölunda är redan klara för slutspel i CHL men behöver vinna en av dessa två återstående matcher mot Gap för att gruppsegern ska vara säkrad och den kommer man givetvis redan säkra idag. Denna match blir alltså en match som Frölunda mer eller mindre vet att man kommer vinna eftersom motståndet är så oerhört svagt, en sån här match är en typisk match som vissa lag i SHL hade vunnit med 3-0 på halvfart. Men Frölunda är inte ett lag som går på halvfart. Roger Rönnberg är otroligt noggrann med att insatserna i matcherna alltid ska vara full fart från start till mål och jag är helt säker på att denna matchen också kommer bli så. I den här matchen är det Frölunda som bestämmer helt vad det ska bli för resultat då Gap inte har någonting att säga till om och jag tror Frölunda kommer mosa motståndet totalt idag.

Det har dem två senaste matcherna gått tungt för Frölunda i SHL och man vill garanterat studsa tillbaka ikväll och ta en riktig storseger för att alla i laget ska få lite mer självförtroende. En sån här match är helt perfekt att få efter att det har gått lite tyngre i SHL, om man exempelvis skulle vinna denna matchen med 7-0 inför hemmapubliken skulle det givetvis bli oerhört skön stämning i hela laget och så tror jag Rönnberg tänker också, att en storseger här är väldigt mycket. Alltså för själva avancemanget spelar det ju ingen roll om man vinner med 2-1 eller 8-1 i denna match, men det är så mycket annat som är viktigt i denna match. Inte minst viktigt är det att ge Lias Andersson en fin start i Frölunda som precis anslutit till truppen och kommer vara med i kvällens match. Jag är helt övertygad om att Frölunda kommer ge allt ikväll för att slå Gap med så stora siffror som möjligt, let´s go!

Gap är ju som sagt alldeles för svaga för att egentligen få vara med i denna turnering men nu är man det och ligger toksist i gruppen med noll inspelade poäng. På fyra matcher har man gjort sex mål framåt och det skulle ju räcka fint om man höll nollan varje match men det har Gap inte riktigt gjort. Man har hittills släppt in 25 kassar och efter dubbelmötet med Frölunda så skulle jag inte bli så förvånad om det skulle vara 15 kassar till. Det var ett tag sedan Gap spelade CHL så man skulle ju kunna hoppas på att dem ordnat till försvarsspelet lite men om man kollar på hur det gått för dem i ligan så ser man att så sent som i förrgår förlorade man borta mot Rouen med 7-0 på bortais. Idag möter man Frölunda på bortais som är ett vansinnigt mycket starkare motstånd och om Frölunda vill så kan det bli tvåsiffrigt ikväll. Bara att hoppas att Frölunda öser på!

Match: Frölunda - Gap Rapaces
Spel: Frölunda -5.5
Odds: 2.90
Insats: Flat
Spelstopp: 18.30
Bolag: Svenska Spel

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip