Det är endast en match i slutspelshockeyn idag och det är den mellan Frölunda som vänder hem till Scandinavium för att möta Leksand i den otroligt viktiga match fem. Det har varit helt jämnt såhär långt och jag räknar ytterligare med en jämn match och då finns det knappast något värde i hemmalaget, utan vi går gör att Leksand har matchboll uppe i Tegera Arena nästa match.

Det har hittills varit fyra otroligt jämna matcher med små marginaler som har avgjort matcherna. Det har varit tight och målsnålt, vilket även den här femte matchen tenderar till att bli. Hemma i Göteborg så har Frölunda varit bra och det är klart att man ska vara starka med ett fullsatt Scandinavium i ryggen. Firma Strömwall-Friberg-Ruohomaa gick poänglösa senast, precis som hela Frölunda gjorde uppe i Leksand. Det är väldigt mycket som handlar om denna förstakedja och fungerar inte den prickfritt så känns faktiskt Frölunda ganska uddlösa. Jere Innala verkar ha hittat lite form igen efter en tids lite sämre insatser och han kan bli en nyckel för fortsättningen ifall Frölunda ska gå långt. Lasse Johansson i kassen har varit fenomenal, men i en sån här jämn drabbning tycker jag inte det finns mycket att hämta i Frölundas låga odds.

Leksand bredare över hela banan

Tittar man lite på Leksands trupp så känns det som att laget är aningen bredare i jämförelse med Frölunda. Ser man också på det spelmässiga i dessa matcher hittills så ger jag ändå Leksand en knapp fördel och hade det inte varit för att Lasse Johansson varit grym så hade nog Leksand haft 3-1 i matcher inför denna match. Nu ska också sägas att Leksands Filip Larsson varit minst lika bra. Han har stått två av matcherna och vunnit båda. De andra två var han sjuk och fick kasta in handduken till förmån för en, för dagen, lite sämre Mantas Armalis.

Jag tycker verkligen det här är en superjämn fight och det känns nästintill omöjligt att sia om vinnare här. För mig känns faktiskt Leksands lagbygge lite mer komplett än Frölundas. Det känns som att Frölunda är lite för beroende av sin förstakedja och får Leksand bort dem är mycket vunnet. I en såhär jämn match där vi får 2.32 på att Leksand går segrande ur striden så känns det taget. Frölunda är rätta favoriter här, men spelas inte av mig iallafall när de är såpass lågt nedtryckta. Jag tycker de tidigare matcherna har varit en liten fördel för Leksand och vi kör på en "skräll" idag med en lite mindre insats.

Insats: 2/5 units
This is the stats tab
This is the post tip