Då var vi här igen och det är dags för årets första match sju och den spelas givetvis mellan Frölunda och Leksand. Göteborg och Scandinavium är spelplatsen och nog får Frölunda tack vare hemmaplan agera favoriter. Jag hyser dock stor respekt för gästerna och kommer istället gå på ett totalspel i denna ovissa drabbning.

Frölunda kliver in som favoriter i denna match och med tanke på hur man presterat på hemmaplan här under en lång tid så är det inte mer än rätt. Senast när man mötte Leksand hemma i match fem så vann man med klara siffror och så även spelmässigt där man drog ifrån i den sista perioden. På något sätt så jobbade man sig till den segern, även om jag kan tycka att resultatet kändes lite missvisande. Filip Larsson i Leksandsmålet var inte lika övertygande då som han varit i övrigt och kanske borde han tagit både en och två puckar.

Som jag skriver ovan så hyser jag stor respekt för detta Leksand som varit väldigt stabila under hela säsongen. Filip Larsson har blommat ut till en riktigt bra förstemålvakt och man har en bred och spetsig trupp överlag. Jag tycker absolut man har goda möjligheter till att vinna trots bortaplan, men det känns alldeles för ovisst i min mening. Ska jag behöva välja någon vinnare så plockar jag ändå de blåvita här pågrund av lite mer värde i oddset.

Fokus på offensiven

Tittar man på just den här matchen och tänker att det är en avgörande match sju, så är det förmodligen en tillknäppt tillställning man tänker på. Om man sedan tittar på oddsen som är satta så känns det fullt orimligt att man ska spela på ett underspel till en bra bit under två gånger pengarna. Båda lagen besitter absolut kvalitéer offensivt och en normal dag har båda lagen chanser att göra ett par mål.

En avgörande slutspelsmatch, eller ja, en slutspelsmatch där ett lag drar ifrån och leder med x antal mål så plockar man dessutom målvakten med en bra bit kvar att spela, kanske tillochmed två gånger. Normalt sett hade linan varit lite högre, men här blir den automatiskt nertryckt till 4.5 mål och dessutom till ett väldigt högt odds för sin storlek på linan. Tittar man dessutom på de sex matcher man spelat nu så har tre av dem gått över linan och dessutom med fler mål.

Oddset är lite för högt enligt mig på att det ska bli fem mål i matchen eller fler. Ponera att ett lag får en tidig ledning så kan det absolut öppna upp sig. Över 4.5 mål spelas till 2.12 hos Unibet med en medelinsats.

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip