Serieledande Frölunda tar emot Linköping under lördagseftermiddagen, och här bör man ha en bra segerchans på hemmaplan.

Frölunda kommer med två raka förluster efter straffar till denna matchen då man förlorat mot Oskarshamn samt Luleå, och i de fyra sista matcherna har man enbart en seger.
Även om resultaten inte gått med laget på slutet så är man dock fortfarande serieledare, men Rögle jagar en poäng bakom samtidigt som de har två matcher färre spelade, så vill man behålla serieledningen så gäller det att studsa tillbaka på vinnarspåret.

På hemmaplan mot beskedligt motstånd ska man ha bra chans att just studsa tillbaka och ta en seger, speciellt då man trivs hemma där man vunnit 9/13 matcher.
Truppen håller även den en hög nivå med poängkungen Ryan Lasch i laget, och här tror jag att man vinner matchen.

Linköping ligger på en tiondeplats i tabellen och man har vunnit 9/24 matcher hittills. Nu senast blev det förlust med 1-2 mot Växjö och det var lagets fjärde raka förlust, så formen känns på väg neråt efter att man haft en finare period med fyra raka segrar.

Målskyttet har varit en faktor till de svaga resultaten då man bara gjort 54 mål, vilket blir ett snitt på strax över två mål per match, och man har även gjort minst mål av samtliga lag i ligan.
Truppen har spelare som Little, Junland och Ljungh som är bra, men jämför man med Frölunda så håller man inte alls samma nivå, och här är risken hög att man åker på sin femte raka förlust.

Frölunda har bara vunnit en av sina fyra senaste matcher men man är i grunden ett riktigt bra lag och nu när man ställs mot ett Linköping som har problem med målskyttet så bör man ha en bra segerchans, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip