Denna vecka ska vi börja i Göteborg och titta lite på matchen mellan Frölunda som gästas av Linköping. Det är ett Frölunda som inför denna säsongen har ganska stora förväntningar på sig efter ex antal prestigevärvningar. Ännu har man inte fått ihop det fullt ut och man har inte riktigt visat hur bra man skulle kunna vara ännu. På pappret emot Linköping är det väl inget snack egentligen utan det är en match där man mycket väl ska kunna gå in och visa hemmapubliken att nyförvärven är värda den peng dem har i lön. I vilket fall så kommer man ifrån en förlust i sudden borta emot Malmö där skånelaget vann fullt rättvist. Nu är man tillbaka på hemmaplan och där har man klart bättre chans. Jag kan tycka att Frölunda är lite som Färjestad som inte alls kommer upp i samma energinivå på resande fot jämfört med hur man kliver ut hemma i Göteborg, vilket såklart är fullt naturligt. Hittills har man två raka trepoängare på hemmaplan mot Leksand respektive Luleå. Den mot Luleå satt hårt inne, men överlag två ganska stabila insatser.

LHC har förväntat haft det tufft och att de kommer vara i undre halvan att kämpa känns ganska klart. Trots detta har man ändå skrapat ihop fem poäng på fyra matcher och det får vara en godkänd start. En sak är dock säker och det är att målvakten Marcus Högberg har stått på huvudet då Linköping är det lag som släppt till klart flest skott emot sig. Mot ett hemmastarkt Frölunda lär det bli ytterligare en svettig match i egen zon för Linköping.

Åttonde raka segern för Frölunda?

Ja, som rubriken ovan lyder så har Frölunda sju raka segrar emot Linköping och det säger väl en del att gästerna tycker att Frölunda under Roger Rönnbergs tid har varit en väldigt tuff motstånde. De brukar säga att trender är till för att brytas och så är det förmodligen, men är rätt trygg i min tanke här att Frölunda vinner och tar tre nya poäng. Bredden talar verkligen för Frölunda och framförallt att man har ett sparkapital i truppen som fortfarande inte visat sin bästa sida. Det finns massvis med kvalité i truppen och jämför man trupper så är det inget snack om att Frölunda ska vara en bra bit över Linköping i tabellen.

Jag tror Frölunda blir för tunga över sextio minuter och denna afton kommer vi alltså köra på Frölunda som klar favorit till 1.78 hos Bethard .
Insats: 3/5
This is the stats tab
This is the post tip