Dags för semifinaler i CHL där Frölunda och Luleå ska göra upp om en finalplats, och jag tror det första mötet slutar med hemmaseger.

Frölunda visade upp en klart bättre effektivitet senast i SHL mot just Luleå då man kunde vinna med 5-2 trots att gästerna vann skotten med 15-27, och det var i den sista perioden man gjorde rycket som blev matchavgörande.
Det var lagets andra raka seger då man slog Leksand i matchen innan, och att man får börja på hemmais här ser jag som en fördel då man vunnit sju av sina nio senaste hemmamatcher.

På slutet har viktiga Andreas Borgman saknats, men man har förhoppningar att han ska vara redo för spel här, vilket vore ett stort plus.
Man har dock en riktigt stark trupp med spelare som Friberg, Lindbohm och Lasch, och i mina ögon är man det bättre laget.

Luleås säsong har inte alls varit bra då man ligger på en blek elfteplats i SHL, vilket är bakom lag som Oskarshamn och Linköping, och man sliter med målskyttet då man gjort minst mål i hela ligan. Senast gjorde man en bra match mot Frölunda men man blev ändå straffade, och med fem förluster på de sex senaste så är knappast formen på topp.

Kempe klev av senast och förväntas missa matchen och även om han inte höjt laget så är det i grunden en viktig spelare. Brännström och Honka är två skickliga spelare i laget, men man känns för tunna för att kunna utmana här, och ska man vinna lär det krävas en kanonmatch från målvaktssidan.

Luleås form är högst tveksam och på bortaplan mot ett Frölunda som visade upp en hög effektivitet bör man få det tufft, och jag går på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 1u

This is the stats tab
This is the post tip