I Scandinavium ska Frölunda mäta musklerna med Örebro under tisdagen, en match jag inte tror blir helt lätt för hemmalaget.

Frölundas nederlag näst senast innebar att man slogs ut från CHL vilket gör att man kan lägga fullt fokus på ligan. Man fick dock direkt stryk mot nästjumbon HV71 med 6-3 i en match man knappast imponerade, och målvakten Dichow hade även han en tuff kväll.
Nu har man match på hemmais och som gästande lag är det ingen enkel uppgift att komma till Scandinavium, men inför matchen finns det en del frågetecken.

Bland annat saknas backarna Folin och Johansson i matchen samt lagets poängkung Max Friberg. Utöver dem saknas även Lasch och Greco samtidigt som Borgman har en fot som inte är helt hundra, och med tanke på dessa besked så köper jag inte att man ska vara klara favoriter i denna matchen.

Örebro kommer från en 5-2 seger mot HV71, en seger man kanske knappast förtjänade rent spelmässigt. Man hade dock en Enroth som gjorde flera svettiga räddningar, och han tillsammans med Abols var anledningarna till att man spelade hem segern.
Formen på slutet har varit fin då man är ligans formstarkaste lag sett till de tio senaste omgångarna, och även om spelet inte alltid imponerat så plockar man poäng.

Linan med Abols, Brome och Leino klev fram senast och det är en kedja hemmalaget kommer få se upp med i matchen. Det finns dock fler spelare i Näkyvä, Öberg och Leo Carlsson som håller en bra nivå, och då skadeläget är bra inför matchen så ska man inte vara helt avsågade här.

Frölunda har en del avbräck och frågetecken inför matchen och trots det blir man solklara favoriter i matchen vilket är helt fel då gästerna kommer med bra form, och jag tror Örebro har goda chanser att få med sig poäng från matchen.

Speltips: 2 asian hcp +0,5 (samma spel som X2) och jag investerar 2u hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip