En enda match spelas under tisdagen och det är mellan Frölunda och Rögle, mina två favoritlag i SHL förövrigt. Jag väljer att satsa mina pengar på de grönvita kvällen till ära. Rögle +1 asian handicap till 1.89 hos OHMbet eller Goliath anser jag vara ett fint spel. Spelas i vanlig ordning som flat.

Frölunda är starka i år om man kollar på tabellen. Frölunda ligger på fjärde plats men skulle i och med en seger mot Rögle gå förbi serieledande Luleå. SHL är så makalöst jämn i år, det skiljer åtta poäng mellan tiondeplatsen och serieledaren Luleå. Frölunda har blandat och gett en hel del på slutet. Man kommer senast från en seger hemma mot Färjestad samt en förlust på bortais i back-to-back-mötet. Innan det har Frölunda spelat CHL mot Lugano och inte alls imponerat. Som sagt, man blandar och ger en hel del på slutet. Nu är det återigen dags för hemmamatch där man som vanligt är mycket starka. Frölunda har sex vinster i sina sju senaste hemmamatcher. Jag var tidigare inne på att Frölunda ligger väldigt bra till i tabellen, men om man kollar på den underliggande statistiken så briljerar inte Frölunda alls. Sanningen är att man inte ens tillhör den övre halvan. En stor anledning till att Frölunda tagit så många poäng som man gjort är deras mycket fina spel i specialteams. Man är seriens bästa lag om man räknar ihop powerplay samt boxplay.

Rögle har minst sagt ryckt upp sig i SHL. Jag hade extremt stora förväntningar på Rögle inför denna säsongen. I början var man helt bedrövliga, men nu spelar man en mycket fin hockey. Rögle kom till sin senaste match mot Timrå med en helt makalös form, sju trepoängare samt en enpoängare i sina åtta senast matcher vilket betyder att man hade spelat in 22/24 poäng. Helt otroligt starkt. Men mot Timrå fick man det oerhört tufft, redan i den första perioden ledde Timrå med 3-0 och matchen var körd för de grönvita. Jag ser dock ingen anledning till att Rögle inte skulle resa sig efter denna förlust och göra en bra match mot Frölunda. Rögle är verkligen urkassa i powerplay samt boxplay vilket givetvis blir en tuff match i matchen mot Frölunda. Rögle har dock höjt sig markant i specialteams den senaste tiden så siffrorna kommer bli betydligt bättre desto längre säsongen lider.

Rögle är ett väldigt bra lag i år och har haft en makalös form på slutet förutom den senaste matchen. Frölunda blandar och ger samtidigt som man har svaga siffror i den underliggande statistiken. Rögles stora utmaning i matchen blir specialteams. Jag anser att Rögle har mycket goda möjligheter att störa Frölunda i denna matchen. Rögle +1 asian innebär att vårt spel går förlorat om Frölunda vinner med två mål eller mer. Förlorar Rögle med uddamålet får vi pengarna tillbaka och om Rögle lyckas knipa minst en poäng så sitter vårt spel, jobba Rögle!

Match: Frölunda - Röge
Spel: Rögle +1 AH
Odds: 1.89
Insats: Flat
Bolag: OHMbet, Goliath
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip