Det är dags för stormatch mellan Frölunda och Skellefteå. Båda lagen kommer till matchen med väldigt bra form men jag tror hemmalaget kommer dra längsta strået här och spelar Frölunda till 2.25 hos Williamhill med flatinsats.

Frölunda kommer till denna matchen med en form som är bra men som inte riktigt går att sätta fingret på exakt hur bra den är. Man har vunnit sina fyra av fem senaste matcher men det har sällan varit övertygande och absolut inte med övertygande siffror alltså målmässigt. Frölunda är ett mycket starkt hemmalag och det vet vi även sedan tidigare säsonger, denna säsong har man inlett hemmaspelet med fyra vinster på fem matcher, enda förlusten kom mot HV71 och i den matchen kom Frölunda inte alls upp i nivå. Frölundas powerplay och boxplay har varken briljerat eller underpresterat man har varit rätt jämna i dessa spelformen, det har verkligen inte Skellefteå varit men det kommer jag in på senare. Det är en speciell dag i Scandinavium idag, Niklas Anderssons tröja #24 kommer att hissas idag och det kommer givetvis bli en historisk stund. Detta bör även bidra till att Frölundaspelarna vill vinna ännu hellre dels för att hylla Niklas med en seger och dels för att det kommer vara väldigt många stora namn i Scandinavium idag för att se matchen, en tydlig motivationshöjare för hemmalaget! Frölunda slog förra säsongen ut Skellefteå och har ett litet mentalt övertag överlag. Frölunda har vunnit skotten i fyra av fem hemmamatcher denna säsong och är överlag mycket starka, 2.25 på Frölunda känns för högt.

Skellefteå kommer också från en rätt bra form. Fyra segrar på sina fem senaste matcher. Skellefteå har rätt intressanta siffror i powerplay och boxplay, men är nämligen ett av seriens sämsta lag i powerplay med svaga svaga 14.81%, det är väldigt märkligt med tanke på hur vassa spelare man har. Detta är givetvis en procent som kommer öka under säsongen, men just nu får man inte alls till det. Boxplay har dock varit outstanding där har Skellefteå 92% vilket är helt orimligt bra. Även fast man har ett så bra boxplay kommer man få det mycket tufft i den spelformen mot Lasch och grabbarna i Frölunda. Det skrämmer mer att man varit så dåliga i powerplay och det kan absolut bli en avgörande faktor i en sån här tight match som det säkert kommer bli ikväll.

Match: Frölunda - Skellefteå
Spel: Frölunda
Odds: 2.25
Insats: Flat
Bolag: Williahill
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keeo moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip