SHL är tillbaka och det betyder att jag är tillbaka! Full omgång idag och det kommer komma upp några spel. Vi börjar med matchen mellan Frölunda och Skellefteå, där tycker jag att hemmalaget står alldeles för högt att vinna matchen. Men jag kommer ta en chansning idag som jag alltid gör när det finns övervärde, Goliath betalar 3.95 på Frölunda -1.5 så den spelar vi med en flatinsats. Alla andra sidor har -1.5 till 3.50 som allra högst, ett oerhört övervärde här. Har man inte Goliath eller Rizk rekommenderar jag att spela Frölunda att vinna under ordinarie tid till cirka 2.40 som också är för högt om ni frågar mig.

Det har ju nu varit uppehåll i SHL sedan den 3/11. Innan uppehållet kom så hade Frölunda en oerhört fin form med tre raka segrar. Dessa segrar kom mot Örebro, Malmö och Linköping, samtliga segrar kom på hemmais, så hemmaformen är det absolut inget fel på. Frölunda toppar tabellen i SHL tillsammans med Luleå och idag möter man ett Skellefteå som inte alls får till det och ligger på elfte plats i tabellen. Jag kan därmed inte förstå hur Frölunda kan stå så högt i odds som man gör på hemmaisen.

Skellefteå har EN seger i sina tio senaste matcher och den segern kom efter förlängning mot Färjestad. Om vi bara kollar i SHL så har Skellefteå en vinst på sina nio senaste matcher, det är verkligen helt otroligt vilken iskall form som man är inne i. Visserligen gör Skellefteå bättre ifrån sig i corsin än Frölunda så det bör lossna snart för dem. Men det är fortfarande ingenting som talar för Skellefteå just idag, därav är det helt sjukt att oddsen är så pass jämna som dem är.

Frölunda har fyra raka hemmasegrar inför denna match samtidigt som Skellefteås bortaspel minst sagt är dåligt. Frölunda är dessutom ett av seriens absolut bästa lag i BP med nästan 85% i den spelformen. Skellefteå ligger på elfte plats i den statistiken med dina 75%. Dessutom är Skellefteå seriens sämsta lag i powerplay med sina 13.95%.... Även där är Frölunda klart bättre med sina 24.56%. Slår man ihop BP och PP ser vi att Frölunda ligger trea i tabellen samtidigt som Skellefteå ligger näst sist.

Har ni Goliath , spela Frölunda -1.5 till 3.95 då det är allra mest värde. Sitter man inte inne på något Goliath -konto rekommenderar jag att spela Frölunda rak vinst till cirka 2.30-2.40 som flera bolag erbjuder.

Match: Frölunda - Skellefteå
Spel: Frölunda -1.5
Odds: 3.95
Insats: Flat
Bolag: Rizk eller Goliath
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip