Dags för match mellan den absoluta toppen och den absoluta botten, nämligen Frölunda mot Växjö. Frölunda har sett oerhört starka ut samtidigt som Växjö har sett otroligt bleka ut i inledningen av SHL. Frölunda vann dessutom så sent som i tisdags med 9-2 mot Cardiff. Jag tycker att ett spel på Frölunda är mycket naturligt här. Oddset på Frölunda-seger under ordinarie tid betalar 1.78 gånger pengarna hos bet365 och det tar vi med en flatinsats.

Frölunda är helt brutala just nu. Frölunda har vunnit NIO av sina TIO senaste matcher och då ska det sägas att alla segrar har kommit under ordinarie tid. Frölunda är inne på en fyra matchers lång segersvit som jag verkligen tror blir en femte. Frölundas målskillnad i sina fyra senaste matcher är sinnessjuka 25-6. Det är nästan så man inte tror sina ögon när man läser det, men så är det. Det är två krossar mot Cardiff som ger denna galna målskillnad, men det går oavsett inte att ta ifrån Frölunda någonting här.

Växjö är mer eller mindre motsatsen till Frölunda. Växjö har spelat tio matcher hittills i SHL och åtta av dessa har slutat med förlust under ordinarie tid. Det är väldigt svårt att förstå hur det kan ha gått så brutalt dåligt för Växjö som har varit en av giganterna de senaste åren i SHL, men nu mår verkligen inte Växjö bra. Växjö har förlorat sina två senaste matcher i SHL, först med 4-1 borta mot Örebro och i senaste matchen föll man mot Rögle hemma med 3-1.

Frölunda ligger på andra plats i SHL samtidigt som Växjö ligger klappsist. Jag har svårt att se hur Växjö ska kunna ta någon poäng här. Växjö har seriens överlägset sämsta BP med knappa 63% samtidigt som Frölunda har varit sylvassa i PP. Nej, 1.78 på hemmalaget är ett fint odds som jag absolut inte kan motstå att ta med en flatinsats.

Match: Frölunda - Växjö
Spel: Frölunda
Odds: 1.78
Insats: Flat
Bolag: bet365
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip