Det är dags för en avslagen tillställning mellan Frölunda och Växjö där jag tycker att hemmalaget står i något för högt odds. Det finns trots allt mer att spela för om man är Frölunda-spelare än om man är Växjö-spelare. Jag spelar Frölunda att vinna under ordinarie tid till 3.00 gånger pengarna hos Nordicbet , Frölunda hade trots allt en sjundeplats att försvara mot Färjestad som skulle kunna gå förbi.

Frölunda ligger för närvarande på sjunde plats i SHL och får således enklare motstånd i åttondelsfinalen om man skulle lyckas behålla sin sjundeplats. Färjestad ligger tre poäng bakom Frölunda och har dessutom bättre målskillnad, så om Frölunda förlorar här samtidigt som Färjestad vinner sin sista match under ordinarie tid så kommer de passera Frölunda. Detta vill givetvis inte Frölunda att det ska ske och dessutom vill man nog avsluta med en seger för att gå in med en skön känsla inför åttondelsfinalen. Det är i alla fall klart så att Frölunda har bra mycket mer att spela för än Växjö.

Växjö kommer till matchen som serieledare och inte bara serieledare. Växjö blev i och med segern mot Brynäs i sin senaste match helt klara grundserie vinnare. Detta är givetvis en mycket fin känsla för Växjö som kommer glida in i slutspelet med ett maxat självförtroende. I denna match bör man dock vara mycket försiktiga, det finns absolut ingenting att spela för med tanke på att man redan vunnit serien, det enda som skulle vara lite aktuellt att kämpa för är att man saknar en poäng för att nå 100 poäng i grundserien, men det är sekundärt då man i första hand vill ha en så fräsch trupp som möjligt till slutspelet, så man kommer inte direkt slita med näbbar och klor för att försöka vinna denna matchen. Värdet helt klart på Frölunda här.

Lycka till vid rygg!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip