Torsdag den 24 augusti 2017. Mest troligt en dag jag aldrig i hela mitt liv kommer glömma på gott och ont. Match mot PAOK ikväll på Jämtkraft Arena. Underläge med 3-1, men det känns inte helt omöjligt att vända, bara att be till övre makter. Forza ÖFK! Om någon skulle vilja se matchen så sänds den på osdsport.se, GRATIS. Nog om det.

Frölunda går in i Champions Hockey League ikväll som regerande mästare gånger två. Frölunda vann CHL säsongen 2015/2016 och även senast 2016/2017. Även säsongen 2014/2015 var man i final men förlorade där mot Luleå. Frölunda är alltså det lag som skördad överlägset mest framgångar i CHL i hela Europa. Ikväll ställs man mot schweiziska laget ZSC Lions. Ett lag som bland annat har svenske Fredrik Pettersson i laget som även spelat i Frölunda.

Frölunda började som väntat försäsongen lite knackigt men har nu kommit igång på allvar. Man förlorade första matchen mot Färjestad med 4-5 i en galen match. Sedan slog man Leksand med 3-2 och när man nu senast mötte de regerande svenska mästarna HV 71 så vann man med galna 8-1. Både Ryan Lasch (som är tillbaka i Frölunda) och Carl Grundström gjorde två mål i matchen och Frölunda mår nog alldeles utmärkt av att få igång dem två poängmaskinerna redan på försäsongen. Frölunda spelade med ett oerhört högt pucktempo och HV71 hängde inte med alls.

CHL är i år tuffare än tidigare år. Man har minskat antalet lag från 48 till 32. Förra året spelade man i grupper med tre lag, då kunde det faktiskt räcka med att ta två poäng för att gå vidare. I år är det fyra lag i varje grupp och det gäller att ta sina poäng för att gå vidare. Känslan är att Frölunda kommer gå ut stenhårt i första matchen för att börja tävlingssäsongen på allra bästa sätt och sätta sig i en fin position i gruppspelet för kommande matcher. Ikväll ställs man som sagt mot ZSC Lions som förra året vann sin trelagsgrupp utan förlust men senare in i slutspelet tog det stopp mot Växjö i semifinal. Förra året slutade man tvåa i grundserien men det tog stopp redan i kvartsfinalen i slutspelet mot Lugano.

Efter Frölundas match mot HV 71, ambitionen att alltid vara bäst samt att kliva in i sin "favoritturnering" CHL på hemmais så känns det helt klart som att Frölunda är klara favoriter i denna match. Första tävlingsmatchen i CHL-arenan Frölundaborg mot ett motstånd som man är klart starkare än. -1.5 till @2.08 hos Pinnacle känns fin.

Match: Frölunda-ZSC Lions
Spel: Frölunda -1.5
Odds: @2.08
Insats: 2U (FLAT)
Bolag: Pinnacle
Spelstopp: 18.30
Tv: TV3 sport/Viaplay

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip