Tre matcher återstår av kvalserien till Hockeyallsvenskan och för Halmstad och Hudiksvall som möts denna tisdag väntar lite olika förutsättningar. Halmstad är mer eller mindre borträknade efter förlusten senast och för Hudiksvalls del så gäller det återigen att vinna för att hålla serien vid liv.

Halmstad har gjort det klart över min förväntan i denna kvalserie. Jag trodde kanske inte att man skulle bli en slagpåse, men jag trodde nog att verkligheten skulle komma ikapp detta skrällag, men man har stått upp bra i samtliga matcher såhär långt. Just nu landar man på åtta poäng och en femteplats, vilket gör att man inte längre har något att spela för. Man vill givetvis avsluta snyggt på hemmaplan, men jag säger det återigen, de som har spelat en lagsport där matcher inte betyder något, de vet också om att man kanske inte riktigt är lika på hugget som man normalt sett ska vara. Halmstad är ett kollektiv och spelar otroligt bra som lag, men frågan är om orkar ladda om inför denna betydelselösa avslutning? Jag tror inte riktigt att man orkar komma upp i hundra procent.

Hudiksvall måste vinna

För Hudiksvalls del så är det bara en sak som gäller och det är en vinst och förmodligen måste man också gå för tre poäng då serieledande Kristianstad också har goda chanser till seger. Oavsett vad så måste man som sagt vinna här och sedan har man en avslutning där Kristianstad möter både detta Hudiksvall och även ett jagande Brödernas/Väsby, vilket gör att Hudiks chanser ändå är okej om man kan få resultaten på sin sida.

Hudiksvall har inte riktigt fått ut sin starka offensiv och har absolut mer att hämta. Senast mot Vimmerby var ingen bra match om man ser till de två sista perioderna. Man måste absolut upp i nivå för att vinna här då Halmstad inte på något sätt är ett dåligt. Däremot så är det inget snack om att Hudiksvall på pappret är ett starkare lag och framförallt har man också en motivationen som en bra grund till att vinna denna match. Första mötet i kvalserien vann Hudiksvall med 4-3 efter att ha varit både ett och två nummer större spelmässigt.

Förhoppningsvis så kan Hudiksvall hålla chansen vid liv och mot ett halvt omotiverat Halmstad är jag ändå förvånad att vi får ett så pass högt odds. Tvåan inklusive övertid/straffar blir mitt spel här till en lite högre insats, då i princip alla matcher i kvalserien varit jämna tillställningar.

Insats: 4/5 units
This is the stats tab
This is the post tip