Topptippade Karlskrona går fortsatt tungt i Allettan och denna helg är stoppet i Halmstad mot ett av seriens bästa lag. Hemmalaget har presterat bättre än många har trott denna säsong och att man skulle gå in som favoriter mot Karlskrona är det nog inte många som trott. Det är dock befogat och jag tror man löser denna match också.

Halmstad ligger på andraplats i Allettan Södra och det är ett oerhört starkt facit. Man har vunnit sju av elva matcher, vilket gör att dem har 21 poäng. Det är tre poäng bakom serieledande Vimmerby, men också hela tio poäng ner till dagens motståndare från Karlskrona. Det är något som förundrar med detta Halmstad som de senaste åren varit mer tippade som ett mittenlag, men istället varit uppe i toppen istället. Man är ständigt underskattade, men denna lagmaskin imponerar gång på gång och är väldigt svårslagna.

Deras ledande spelare framförallt är deras förstakedja med rutinerade Robin Dahse i spetsen. Man klarar sig långt på dessa herrar tillsammans med en lagmoral som få lag har. Dessutom har jag nämnt detta tidigare och det är att man har seriens bästa målvakt, kanske tillochmed den bästa i hela Hockeyettan. Jag blir förvånad ifall inte Jacop Crespin spelar i Hockeyallsvenskan nästa säsong, kanske tillochmed i SHL om någon vågar sig på en chansning.

Karlskrona får inte igång sina gubbar

KHK får anses som en av säsongens stora floppar såhär långt. Man kanske inte heller kan utnämna dem till någon flopp ännu, men man har trots allt fått kämpa för sina poäng hela säsongen, trots att man har ett väldigt namnkunnigt och rutinerat lag. Man ligger på plats åtta i tabellen och har endast en poäng ner till under strecket, vilket gör att samtliga matcher som är kvar är fullkomligt livsviktiga. I sina bästa stunder kan man säkert slå de flesta lagen här i serien, men någonting stämmer inte och tempot är inte alls vad man väntat sig. Mot ett lag som Halmstad som är stabila över hela banan tror jag Karlskrona får svårt att vinna.

Halmstad har en förmåga att vinna jämna matcher och har ett gäng matchvinnare i truppen. KHK verkar inte riktigt hittat dit ännu och har varit uddlösa under hela Allettan. Ettan inklusive övertid/straffar känns bra till 1.82 hos Unibet med en medelinsats.

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip