Söndagen bjuder som sagt på flera högintressanta matcher och vi ska kika lite på det viktiga mötet mellan Halmstad och Mariestad. Det är nästan som toppen mot botten och då borde det också vara givet hur utgången i matchen ska vara. Jag kan tycka att oddset är aningen för högt på hemmalaget här.

Halmstad ångar på och går som tåget för tillfället. Det har man väl egentligen gjort hela säsongen och man har återigen bevisat för många tvivlare, inklusive mig själv, att man är ett lag för toppen av tabellen. Det är ett lag vars gameplan är oerhört strukturerad och man är ett lag som spelar med hög fart och energi. Då brukar det i det mesta också resultera i att man är ett lag som producerar mycket mål, men också släpper till en del kassar. Sanningen är väl den att man gör mycket mål, men också släpper till väldigt få mål. Då blir man ett topplag och man har återigen bevisat att man är där för att utmana de allra bästa.

En stor skillnad skillnad mellan lagen är målvaktsspelet. Tobias Sandberg i Mariestad är inte alls en dålig målvakt, utan han är rutinerad och väldigt bra på den här nivån. Halmstad däremot har ett framtidslöfte i form av Jacop Crespin och jag har sagt det förr att han är ligans överlägset bästa målvakt. Nästa år spelar han i Hockeyallsvenskan, om inte till och med för en SHL-klubb.

Toppen mot botten

När man tittar tabelläget mellan de två lagen så ligger Halmstad på andraplats och Mariestad ligger på plats sju. Det skiljer alltså femton poäng mellan dem inför det här mötet och det är en ganska saftig skillnad på enbart fjorton spelade matcher. Det är klart att Halmstad i grund och botten är ett bättre lag än Mariestad, vilket tabellen också visar. Jag kan då tycka att oddset över två gånger pengarna är aningen för högt på serietvåan.

Mariestad har dock en väldigt bra förstakedja och det är väl den som kan spöka lite. Man har spelat upp sig rejält och det känns kanske som att Mariestad är på rätt väg. Jag tycker dock som sagt att poängskillnad här visar lite hur starka man är. Mariestad har en hög nivå när man spelar som bäst, men Halmstad har spelat jämnt och bra rakt igenom.

Ettan testas till 2.12 gånger pengarna hos Unibet . Insatsen blir medel denna eftermiddag.

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip