Det vimlar om toppmöten i den jämna södra serien av Hockeyettan. Halmstad tar ikväll emot Troja när serien vänder och man gör det som två i tabellen. Troja har underpresterat, men har nu två raka segrar att börja bygga något på. För mig är det tjänstefel att inte tro på Troja med tanke på vilken potential man besitter.

Halmstad har verkligen imponerat den här säsongen och en förlust på nio matcher säger det mesta i en ganska tuff serie. Även om serien kanske är en av dem svagaste serierna vi haft på många år så har Halmstad spelat en bra hockey rakt igenom och ligger rättvist uppe i toppen. Däremot så bör det vara ett lag som egentligen inte bör ligga såpass högt upp när grundserien är klar. Man har presterat på sitt absoluta max och förstafemman har burit Halmstad. Den är otroligt bra såklart, men klarar de andra av att spela på samma sätt hela säsongen? Ytterligare en stor faktor är att målvakten Jacob Crespin varit seriens överlägset bästa målvakt. Han har länge varit i Halmstad och trots anbud ovanifrån så valde han att stanna. Jag är dock rätt säker på att det här är hans sista säsong i föreningen och frågan är bara om det är en klubb från Hockeyallsvenskan eller SHL som plockar honom. Man ska absolut inte ta ifrån Halmstad deras prestation, och kanske är dem rätta favoriter ikväll. Det återstår att se helt enkelt.

Troja har en enorm potential

Som jag har varit inne på många gånger med detta Troja så har dem absolut inte kommit upp i sitt max än. Det kan mycket väl vara en process där laget sakta men säkert bara blir starkare och starkare, kanske tillochmed en del av den långsiktiga planen den här säsongen. På pappret har man ett bra lag rakt igenom och är klart bredare än Halmstad om man tittar på spelarmaterial. Man ska bara få ut det på planen också och den svagheten man visat hittills är offensivt där man inte alls varit effektiva. Det kanske inte är alltför lämpligt att kliva in mot seriens bästa målvakt, men jag vidhåller att Troja är ett bättre lag än Halmstad och när säsongen är slut så är man nog också det lag som tagit sig både ett och två snäpp längre. Ikväll är en utomordentlig chans att visa att man ska vara ett topplag i Hockeyettan Södra. Segern senast mot Mörrum satt hårt inne, men man vann välförtjänt och det borde varit klart större siffror.

Jag håller Troja som ett klart bättre lag än Halmstad i grund och botten och därför får dem mitt tips ikväll. Formen må vara en fördel för hemmalaget, men Troja har klart mer att visa. Därför testas Troja inklusive övertid/straffar till oddset 1.85 hos Unibet .

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip