Hockeyettan rullar vidare och det finns som de flesta nog vet fyra serier, den östra, västra, norra och södra. Jag kikar in den södra serien här och matchen mellan Hanhals - Vimmerby där Coolbet ställer ut ett fint odds som förmodligen kommer droppa ner flera punkter, så jag passar på att ta det tidigt.

Hanhals stod för det som kanske kommer att bli årets skräll i hockeyettan denna säsong, man slog nämligen topptippade Kristianstad hemma med 3-2 i premiären och det var en dunderskräll som heter duga. Man kunde dock inte följa upp denna skräll med seger i matchen efter, där man förlorade med 2-1 mot nykomlingen HA-74 från Sävsjö.
Man har fått in ett par spelare från Bäcken i division 2 inför säsongen men även förstärkt laget med David Stenbacka som kommer från just Vimmerby samt Niklas Svensson som senast kommer från division 2, men som tidigare varit en bra poängplockare i hockeyettan.

Vimmerby gjorde en stark säsong i fjol och tog sig ända till final i allettan där det tog stopp mot just Kristianstad. Man tappar alltid spelare efter säsongen och i Vimmerby är det inga undantag. Man har tappat bra spelare i Kalle Östman, Oscar Josefsson, Karl Johansson och framförallt målvakten Viktor Kokman som tagit klivet upp till Allsvenskan och Vita Hästen. Man har självklart kvar flertalet bärande spelare som, Dennis Fröland, Petter Runesson och Hampus Harlestam för att nämna några.
Man har värvat intressant och Sebastian Manberg kan bli en riktig guldgruva för Vimmerby denna säsong. Övriga värvningar i Albin Runesson, Pontus Johansson och Jakob Karlsson (utlånad till Vimmerby nio matcher även i fjol) är också bra värvningar och laget förväntas sluta bland de tre främsta i tabellen.

Man möter ett Hanhals som började med att skrälla, men som sedan togs ner på jorden av nykomlingarna HA74. Jag tror många hypade upp laget efter segern i premiären vilket jag tycker är fel, och jag tror man kommer att hamna i mitten av tabellen, en bra bit bakom de bästa lagen.

Speltips: Vimmerby FT och jag kliver in med 5u. // Tobbe

This is the stats tab
This is the post tip