Allettan rullar vidare på lördagen i skymundan av SHL och mycket annat. Hanviken spelar idag hemma mot Boden i en match där båda lagen är i behov av tre poäng ifall man vill ta en av de två direktplatserna till playoff tre. Trots tabelläget där Hanviken ligger före Boden så ger jag ändå mitt tips till gästerna denna eftermiddag.

Hanviken har återigen gjort en riktigt stark säsong i deras mått mätt. Man har under en lång tid byggt upp det lag man just nu har och också blivit ett etablerat topplag borta i Stockholm. Sedan lär man väl aldrig kanske bli såpass bra så man tar sig hela vägen till en kvalserie, men man agerar lite talangfabrik där flera spelare har slussats vidare upp i systemen.

Man kommer ifrån en förlust så sent som igår kväll mot Bodens seriekollega Kiruna. Förlusten skrevs till 2-3 efter förlängning och man kan väl egentligen säga att man förlorade två poäng för Kiruna är en match man ska vinna. Nu tar man omtag mindre än 24 timmar senare mot ett klart tuffare motstånd och frågan är om man lyckas ställa om eller om det blir ytterligare en förlust. Jag tror på det sistnämnda.

Boden har en högre målsättning

Gästerna uppifrån norr kommer ner till huvudstaden med ett mål och det är att plocka med sig tre poäng hem och därmed ta sig förbi Hanviken i tabellen samt också ge sig in i racet om en topp två-placering på riktigt. Det är inget snack om saken att man har ett bra och stabilt lag på pappret, men Boden är lite som dem är kända för att alltid ha varit, ett bra grundspel där första prio är att hålla tätt bakåt. Det blir såklart ett bakslag på det offensiva ibland där man ofta för matcherna, men helt enkelt inte får in pucken i mål.

Med all rätt så tycker jag att man är rätta favoriter idag, trots att man ligger efter Hanviken i tabellen. Hemmalaget spelade som sagt igår kväll och har inte fått mycket vila. Boden är tunga att möta med sitt fysiska spel och det bör inte vara till någon fördel för Hanviken. Mötet i Boden vann Boden med 2-1 efter förlängning, men matchen kunde mycket väl varit avgjord mycket tidigare. På pappret är Boden bättre och har en trupp som ska ha en högre målsättning än Hanviken.

Tvåan inklusive övertid/straffar testas till 1.85 hos Pinnacle med en insats lite över medel. Jag tycker det är spelbart ett par punkter nedåt.

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip