Match fyra mellan Hanviken och Tranås där gästerna har chansen att avgöra matchen med sin tredje raka seger. Hanviken vann match ett, men efter det har det bara handlat om Tranås och min tanke är att det fortsatt är Tranås som kommer att dominera även denna match.

Hanvikens säsong får ändå anses som en bra sådan av Tyresölaget. Man har bjudit upp till en bra kamp mot detta Tranås och man vann faktiskt första matchen mot Tranås med 4-1. Det var enligt mig lite av en skräll för jag tänkte från start att det här är en match Tranås borde vinna. Carl Lidö spelade bra som så många gånger förr och ska man ha någon som helst chans att gå långt så är han en väldigt viktig del av detta stabila lag. Man bygger mycket på sin stabilitet bakåt och det är det man tagit sig såpass långt på.

Offensiven har lyst i Tranås

I match två och tre har det dock varit omvända roller och det är Tranås som varit det överlägset bästa laget. Det visar också resultaten 6-1 och 7-1 i segrar för Tranås. Då kanske man ändå kan tro att Hanviken presterade på en 110 procentig nivå i match ett samtidigt som att Tranås var lite under sin normala nivå. I vilket fall så vann man ju match två och tre på ett övertygande sett och den starka offensiven fick glänsa ännu en gång denna säsong.

Tittar man på laget Tranås så är det kanske Hockeyettans bästa offensiv och det iallafall om man ser till antalet gjorda mål. Hanviken är ett bra lag såklart, men bör i längden ha svårt att matcha denna starka offensiv. Tranås har visat stor klass i de senaste matcherna och frågan är om inte Tranås kan ta sig hela vägen till kvalserien, såpass bra är man i sina bästa stunder.

Med tanke på att Tranås var ganska stora favoriter i match ett, men inte lyckades vinna så har oddset ändå hoppat upp en aning. De har vunnit två raka nu med stora siffror och jag är förvånad att det är Hanviken som är favoriter i dagens möte. Mitt spel blir denna gång lite tyngre och vi kör på tvåan inklusive övertid/straffar till oddset 1.92 hos Bethard .

Insats: 4/5 units
This is the stats tab
This is the post tip