Dags för Helsingborg att ta sig an Tranås i hockeyettan södra, där favoritskapet ligger hos gästerna, och Jag tycker det är befogat!

Helsingborg placerar sig på en niondeplats i tabellen med 14 poäng på 16 matcher. Man har vunnit fyra av 16 matcher, och jag skulle säga att det är här man kommer att hamna när säsongen är slut. Man har inte tillräckligt stark trupp för att ta sig upp till fortsättningsserien då det finns många fler lag som är klart bättre, tex dagens motståndare.
Kollar vi i powerplay som är en viktig i spelet som måste funka för att man ska kunna vinna matcher så ligger man näst sist i serien med sina 11,43%, vilket är riktigt dålig ärligt talat. I boxplay spelar man dock bra och 87,5% där är fullt godkänt. Till skillnad från de bättre lagen i ligan så släpper man in på tok för mycket mål då man snittar strax över 4 mål per match.

Tranås ligger sjua i tabellen och nu gäller det att plocka segrar för att ta sig vidare till fortsättningsserien. Just nu har man åtta poäng upp, och man är lite av en besvikelse hittills, framförallt på slutet då man vacklat en del. I grund och botten är detta ett lag som ska tillhöra de fem främsta lagen och nu när det är skarpt läge så tror jag man börjar vinna matcher igen då man inte har mycket val.
Man har ett powerplay som ligger på 21,31%, vilket betyder att man gör mål i ca vart femte powerplay, och det är bra siffror. Kikar man boxplay så är man seriens bästa lag i den spelformen, där man håller tätt i 88,24%.
Marcus Schelin är lagets bästa poängplockare, och han är en viktig del av Tranås framgångar, och att man ska vända den negativa trenden till något positivt.

Att vi får 1.91 på Tranås borta mot Helsingborg har jag svårt att se igen, och jag ser bra värde i detta spel. Man är bättre på i princip allting och nu är det bara uppåt i tabellen som gäller!

Speltips: 2 och jag investerar 4u // Tobbe

This is the stats tab
This is the post tip