Danska hockeyligan har premiärdag denna tisdag och först ut är mötet mellan Herlev och Rungsted.

Rungsted kliver in i denna hockeysäsong som regerande mästare. I fjol vann de 29 av 48 matcher och offensivt gjorde de 200 mål framåt och noterades för 121 bakåt. Kvartsfinalen tog de hem med 4-0 i matcher, semifinalen med 4-1 och finalen med 4-2. De var utan tvekan Danmarks bästa hockeylag och detta för andra säsongen i rad (säsongen 2019/2020 avbröts pga. pandemin).

Herlev slutade i fjol på en sjundeplats i grundserien. De skrapade ihop 52,5 poäng på 48 framträdanden med en målskillnad på 108-163. I slutspelet ställdes de mot tabelltvåan Aalborg, som Rungsted sedan städade av i finalen, och där fick de tacka för sig med 4-0 i matcher. Hemmalaget här håller inte till de bättre lagen i ligan, men det gör däremot gästerna och jag tror vi får se en målrik match i denna premiäromgång.

När lagen möttes i de två senaste matcherna under förra säsongen vann Rungsted hemmamötet med 8-1 och när de sedan gästade Herlev på bortais blev det 7-1. De har alltså löst över 6,5 mål för egen maskin i två raka möten.

SPELTIPS
Över 6,5 mål i matchen till 1.85 hos Unibet lockar. Det är en premiär, båda lagen vill visa upp sig, så ett målkalas per omgående är på sin plats.

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip