VM för hela slanten denna måndag då vi inleder med de tidiga matcherna Slovakien-Kanada samt Lettland-Norge för att därefter ta oss an en av kvällsmatcherna där en komfortabel seger för Tyskland förutspås. Häng med!

Rygga vår trippel→

Slovakien - Kanada: Slovakien +2,5 @ 1,68

Slovakien har inte imponerat hittills. New Jersey-stjärnan Tomás Tatar och hans kamrater besegrade med nöd och näppe slagpåsen Frankrike för att sedan förlora mot Tyskland. Det finns med det sagt högre kapacitet i Craig Ramsays slovakiska landslag än vad de visat upp hittills.

Nu ställs Ramsay mot sina landsmän i Kanada. Lönnlöven vann, inte helt oproblematiskt ska sägas, mot Tyskland i öppningsmatchen. Därefter körde de rödvita som väntat över Italien med tennissiffror. Detta kanadensiska landslag är dock inte bland de starkare upplagorna vi sett i VM-sammanhang, så att forwardsstjärnan Mathew Barzal och övriga kanadicker ska lyckas vinna enkelt mot ett habilt Slovakien står knappast skrivet i stjärnorna.

Slovakerna har som sagt betydligt mer att kräma ur från detta landslag, och även om det skulle bli förlust denna måndag blir det nog oavsett en jämnare tillställning än vad oddsmarknaden verkar tro. Slovakien +2,5 till 1,68 gånger pengen är ett mycket fint spel.

Spel: Slovakien +2,5 @ 1,68
Tävling: VM
Plats: Helsinki Ice Hall
Tid: 15:20
TV: TV6

Lettland - Norge: Norge +0,5 @ 2,19

Ett på förhand ovisst möte där Lettland ser ut att bli lite väl hårt betrodda. Visst spelade Rodrigo Abols och hans landsmän från Baltikum bra mot Finland senast, men detta känns som en överdriven reaktion från marknaden. Letterna har, bakom förstalinan där Abols styr, en tämligen tunn trupp som absolut kan få problem att hantera det norska laget.

Petter Thoresens baggar förlitar sig till stor del på de svenskbekanta Olimb-bröderna. Ken André och Mathis styr skutan hos våra grannar från väst, som har en förmåga att blixtra till emellanåt. Segern mot Storbritannien senast var förvisso ingen övertygande sådan, men känslan är att det finns mer att ta av från de rödblå. Kommer spelare Haga och Jakobsson upp i nivå kan laget växa sig in i detta VM. Med den tidigare Färjestad-keepern Henrik Haukeland mellan stolparna finns det dessutom trygghet bakåt.

Lettland ser som sagt ut att bli utmålade till lite väl stora favoriter här. Därav måste Norge +0,5 till smaskiga 2,19 gånger degen testas.

Spel: Norge +0,5 @ 2,19
Tävling: VM
Plats: Tampere Deck Arena
Tid: 15:20
TV: TV10, Viaplay

Frankrike - Tyskland: Tyskland -1,5 @ 1,78

Frankrike lyckades besegra Kazakhstan med 2-1 och därmed säkra sina första poäng i VM. Prestationen som helhet höll dock ingen högre klass då kazakerna är en av mästerskapets stora slagpåsar. Då matchen spelades igår (söndag) kan det innebära att Philippe Bozons fransoser står på tröttare ben än sina antagonister, som fått vila sedan i lördags, i denna fight.

Tyskland är lite av en outsider i detta mästerskap. Toni Söderholms lärjungar stod först för en bra insats mot stormakten Kanada i premiären och följde sedan upp med att besegra ett skickligt Slovakien. Med NHL-spelare som Moritz Seider, Philipp Grubauer och Tim Stützle i truppen finns det gott om spets.

Det råder stor klasskillnad mellan dessa två nationer och då de tyska Örnarna som sagt har längre vila benen blir valet busenkelt. Tyskland -1,5 klickas!

Spel: Tyskland -1,5 @ 1,78
Tävling: VM
Plats: Helsinki Ice Hall
Tid: 19:20
TV: -

Trippeln

Slovakien - Kanada: Slovakien +2,5 @ 1,68
Lettland - Norge: Norge +0,5 @ 2,19
Frankrike - Tyskland: Tyskland -1,5 @ 1,78

Totalt odds: 6,55

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Rygga vår trippel→

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

This is the stats tab
This is the post tip