Mötet mellan Huddinge och Mörrum på onsdagskvällen kan komma att ha stor betydelse inför den sista omgången. Gästerna behöver ha med sig åtminstone två poäng ifrån huvudstaden ifall man vill ha en chans på play-in. Motivationsfaktorn är alltså en stor anledning till att jag väljer att banka in tvåan.

Huddinges säsong är i princip över och det man ska göra är att bara spela av två matcher för att sedan gå på välförtjänt semester. Den gamla talangfabriken, som de kallas, har inte alls varit på samma nivå som man är vana att se Huddinge på, utan man har egentligen kämpat hårt under hela säsongen. Det har varit en stor spelarrotation tillsammans med en hel del skador, vilket såklart påverkat hela lagets prestation under en lång tid. Tittar man på den senaste matchen som spelades mot Segeltorp så syntes det ganska tydligt att säsongen redan där bara skulle spelas av. Jag tror mycket av Huddinges spel bygger på att man orkar hålla upp ett försvar som under hela säsongen haft det ganska tufft. Utan motivation tror jag inte alls på detta Huddinge.

Mörrum måste hoppas på en skänk från ovan

För Mörrums del så är det bara en sak som gäller och det är seger och minst två poäng. De kommer troligtvis att behöva plocka tre poäng, men en seger är det man söker i första hand. Om de ska lyckas ta sig vidare så måste också Alvesta förlora hemma mot Tyringe, vilket faktiskt inte är helt otänkbart. Oavsett så har Mörrum allt att spela för och så länge man gör sitt här så kan man bara hoppas på att Tyringe har en bra dag mot Alvesta.

Tittar man på Mörrums trupp så är det självklart att den är starkare än Huddinges lag. Det visar tabellen ganska tydligt enligt mig. Sedan är det små marginaler som gäller, men motivationen är såklart den största faktorn i detta spel. Min tanke är att Mörrum faktiskt städar av det här med kontroll. De har sina rutinerade gubbar samt ett gäng ungtuppar som varit riktigt bra på slutet.

Jag tycker raka tvåan känns klart rimlig och den som vill borde även kunna ta den. Mitt spel blir dock inklusive övertid/straffar till oddset 2.04 hos Unibet och jag väljer det då jag tänker skruva upp insatsen lite.

Insats: 4/5 units
This is the stats tab
This is the post tip