Även i Allettan Norra så vankas det en häftig avslutningsomgång där en hel drös med lag är med i kampen om viktiga placeringar. Två av dem är Hudiksvall och Brödernas/Väsby som ikväll möts uppe i Holmen Center. Två offensivt skickliga lag som definitivt kommer att gå för seger. Målkalas?

Hudiksvall ligger på plats två i tabellen och har allt i egna händer ifall man ska ta en av de två topplaceringarna. Ska man vara helt säkra på detta så är tre poäng ett måste, men de kan även klara av det på andra sätt med resultaten på rätt sida. Oavsett så är detta en av mina absolut största favoriter till att gå hela vägen till Hockeyallsvenskan så det är inget brödgäng vi snackar om. Man har gjort hela 63 mål framåt på 17 matcher, vilket är överlägset bäst i serien. Däremot så har man även släppt in 48 mål och det är en siffra som ändå är relativt hög för att vara ett topplag. Man vinner matcherna allt som oftast, men har inte varit särskilt solida bakåt den sista tiden.

Väsby behöver alla poäng man kan få

För gästernas del så ligger man på plats fem i tabellen och i nuläget har man ingen fördel av hemmaplan i kommande playoff. Med tanke på hur jämnt det är ovan så finns alla möjligheter att avancera uppåt i tabellen, men då krävs det seger här. Ingen lätt uppgift såklart mot ett av seriens bästa lag och dessutom på resande fot.

Hamburgerlaget har värvat ett par spjut här innan transferdeadline och man har fått igång sin offensiv. Nu har laget trots detta lyckats blivit nollade av Lindlöven två gånger, men chanser har skapats och denna nolla i protokollet är givetvis bara en liten slump. Man är som Hudiksvall väldigt starka offensivt och jag räknar också med att det blir en häftig match att se på. Hemmalaget har inte varit stabila bakåt senaste matcherna och jag tror definitivt vi har väldigt goda chanser till en hel del vassa målchanser ikväll.

Överspelet testas hos Coolbet till höga 1.90 gånger pengarna med en insats lite över medel.

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip