Utöver JVM och SHL så har även Allettan dragit igång på allvar och denna gång ska vi uppåt i landet där Hudiksvall tar emot den östra seriens seriesegrare Hanviken. Hudiksvall är givna favoriter här och jag tror också att man lyckas vinna relativt komfortabelt då man är i en klass för sig.

Hudiksvall vann den norra serien före Boden och man visar återigen hur bra man är. Man har de senaste säsongerna verkligen fallit på det hederliga håret i kvalserien och tar än en gång sats mot kvalserien. Dit ska man och jag tror att alla som fortfarande spelar kvar i Hudiksvall har som mål att ta upp dem tillbaka till Hockeyallsvenskan. Premiären vann med på ett komfortabelt sätt borta mot Lindlöven och nu är det dags för hemmapremiär. i Hudiksvall är det inte många som brukar hänga med och man är rätta favoriter här.

Kommer verkligheten ikapp Hanviken?

Hanviken vann lite överraskande den östra serien före Brödernas/Väsby med tre poängs marginal. Jag tror ingen innan säsongen trodde att något annat lag än Brödernas/Väsby skulle vinna Hockeyettan Östra, men Hanviken visade prov på ett otroligt stabilt försvars- samt målvaktsspel, vilket bäddade för denna seger. Nu tar man nya tag i en klart tuffare serie och det tror jag kommer att visa sig. Den östra serien är otroligt svag denna säsong enligt mig och nu blir varenda match en kamp.

Hanviken har varit spellediga ett bra tag nu och detta blir deras första match på väldigt länge. Jag tror absolut det var en fördel för Hudiksvall som spelade tidigare i veckan och nu fått en match i benen. För mig är det inget snack om vilket lag som är det bästa laget och jag tycker verkligen att Coolbet är generösa i detta fall när de sätter oddset 1.68. Vi spelar detta med en lite högre insats.

Insats: 4/5 units
This is the stats tab
This is the post tip