Det är landslagsuppehåll runtom och således ingen SHL kommande dagar. Hockeyettan håller dock igång och bjuder på två matcher ikväll. En av matcherna är den mellan topplaget Hudiksvall och gästande Vallentuna. I mitt tycke en match där vi borde se tydlig skillnad mellan lagen.

Hudiksvall ligger på tredje plats i Allettan Norra och har gjort det helt okej. Jag tror dock att laget inte är särskilt nöjda med sina prestationer då insatserna kanske inte varit så bra som man hoppats att dem ska vara. På pappret är detta ett av hela ligans starkaste lag och är en toppkandidat till att ta den åtråvärda platsen till Hockeyallsvenskan senare i vår. Klubben har fallit på målsnöret i ett par säsonger i rad, men har fått behålla stora delar av sin stomme. Laget ser minst lika bra ut denna säsong och det är min favorit till att ta klivet upp i vår.

Vallentunas spel håller inte i längden

Vallentuna har gjort det helt okej med tanke på förutsättningarna man har. Man är ett mittenlag i tabellen och har vunnit hälften av sina matcher. Däremot så har offensiven inte lyst direkt med tanke på att man bara producerat 19 mål på tio spelade matcher. Målvakts- samt försvarsspelet har varit desto bättre och det är det man fått förlita sig på. Det är dock ganska tydligt att man är ett lag som slår ur underläge. Man spelar en defensiv ishockey där offensiven får ligga lite i skymundan. De släpper till mycket chanser och skapar inte särskilt mycket framåt. Möter man då ett lag som Hudiksvall som älskar att vara spelförande så lär man få tillbringa mycket tid i egen zon. Man ska vara snäppet sämre än värdlaget denna afton.

Hudiksvall har inte övertygat som man borde kunnat göra, men Vallentuna på hemmaplan borde vara en rimlig uppgift på förhand. Pinnacle sticker ut lite på oddset och handikappet -1.5 kan spelas till 1.70 och det spelar vi med en insats lite över medel.

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip