Hudiksvall och Vimmerby är nästa storlag att mötas i kvalserien mot Hockeyallsvenskan där hemmalaget vann övertygande i omgång ett och gästande Vimmerby åkte på en riktig käftsmäll. Glada Hudik är precis som man låter, ett roligt och målglatt gäng och därav lägger jag återigen stor vikt på ett målspel.

Hudiksvall städade av Brödernas/Väsby på ett ganska komfortabelt sett när man tillslut vann med hela 3-6. Man visade direkt ännu en säsong att man ska vara med in i det sista och kriga om den där åtråvärda platsen som man fallit på målsnöret de senaste åren. Som jag skrivit ett par gånger så är Hudiksvall laget att slå, enligt mig, då man har ett komplett lag ända bakifrån eget mål fram till sista spetsforward. Det är just det sistnämnda som är deras styrka och det förstnämnda tyvärr deras svagaste lagdel. Jag är helt säker på att man har goda möjligheter att ta andra raka trepoängaren, men jag har dock otroligt respekt för gästande Vimmerby som lite olyckligt släppte in hela sju mål borta emot Piteå. Hudiksvall är bra, men jag tycker oddset är i lägsta laget.

Vimmerby är bättre än 7-1

Ja, som rubriken lyder ovan så var det resultatet man fick med sig ifrån Piteå. Det var ett olyckligt resultat där tyvärr allt gick Piteås väg och tillslut slutade med sju mål i baken på en normalt sett ganska stark defensiv linje. Ibland har alla lag såna dagar när allt går fel och förmodligen var det Vimmerbys tur att få den nu. Man är absolut bättre än det senaste resultatet och jag tror inget lag underskattar Vimmerby ändå. De är starka över hela banan och kan absolut åka hem med sina första poäng här, trots att det står ett väldigt bra lag på andra sidan.

Jag har som sagt svårt att sia om vinnare här, även om hag håller Hudiksvall som favoriter. Däremot så lär det vara hemmalaget som dirigerar spakarna och det mesta av spelet och då räknar jag återigen med att det kommer bli en offensiv tillställning som senast (3-6). Nu är inte Vimmerby på samma kapacitet offensivt som Väsby, men man är snabba i sina spelvändningar samtidigt som att Hudik kan vara rätt slappa bakåt i vissa moment. Oavsett så tror jag att det kommer att krävas ett par mål för att gå vinnande ur striden och Hudiksvall är också ett lag som brukar vara inblandade i målrika tillställningar.

Överspelet står lite för högt enligt mig hos Coolbet och spelas med en medelinsats till oddset 2.15.

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip