Canes vs Rangers. Två lag som har suveräna egenskaper, men det är klart att den stora frågan är huruvida Canes defensiv orkar stå emot Rangers offensiv. Jag har dock en fråga till som jag ämnar lyfta här. Notera att 33% av Canes laguppställning har tidigare kopplingar till New York Rangers. DET om något är en fördel i den här matchserien.

Jag tror att Canes kommer vinna matchserien och jag är övertygad om att man vinner match 1 i afton. Jag spelar Canes -1 till oddset 1,93 hos Pinnacle .

Värt att notera:

1. Jag måste dock börja med att ge Rangers en eloge som lyckades vända 1-3 mot Penguins till vinst med 4-3. Det krävs en otroligt fin sammanhållning och tilltro till gruppen för att lyckas med det i dagens NHL. Jag tycker dock att Canes är en nivå upp än såväl Rangers som Penguins i år och hemmaplan är hemskt viktig.

2. Canes defense och då framförallt "special teams" - se penalty kill - har varit NHLs bästa genom den här säsongen. Det går inte att bortse ifrån.

3. Rangers å sin sida hade stora problem att freda sig emot Penguins när de spelade 5-5. Mot Canes blir det än tuffare, då Canes är ett högoktanigt lag vad gäller skott och frenesi med jämnt manskap på isen.

4. Målvaktsduellen blir väsentlig. Noteras bör att Rangers Shesterkin som är en av de bästa i ligan när han är på humör har spelat sådär i runda 1. Det kommer inte hålla. Canes nr 1 Andersen är skadad, men veterangoalie Raanta har skött sig.

5. Många gamla Rangers-spelare är som sagt i Canes nu. Det kommer boosta Canes ur många perspektiv. De kan varandra innan och utan och samtidigt vill man ha revansch.

Som sagt; hemmaplan, ett starkare lag rakt över och toppform gör att jag går på Canes till oddset 1,93 hos Pinnacle .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip