HV71 är ett annat av de fyra svenska lagen som kliver in i CHL ikväll. Motståndet heter Adler Mannheim som spelar i tyska ligan DEL. Jag anser att oddsen speglas lite väl mycket mot hur HV 71s två första matcher har sett ut under försäsongen. Först torsk mot Troja Ljungby vilket är bedrövligt och sedan en lika bedrövlig insats mot Frölunda där man förlorade med 8-1. Inför denna match är det dock andra förutsättningar vilket jag kommer in på lite senare i reken. HV 71 -1 asian handicap spelas iallafall till @1.925, flat.

HV 71 har som sagt startat försäsongen mycket svagt efter att förra säsongen dragit det längsta strået i Sverige och vunnit SM-guldet. Kanske en faktor som spelar in, att man haft lite hybris på försäsongen och tänkt att man fortfarande är bäst utan att ha lagt ner jobbet helt. Det är även det som tränarstaben och spelarna är inne på, att man inte riktigt varit där mentalt. Spelet finns men man har inte tagit jobbet och jobbat för lite för varandra. Ikväll drar tävlingssäsongen igång och då måste alla bitar stämma för HV 71. Vissa spelare har sparats under försäsongsmatcherna men dem kommer vara tillgängliga ikväll. Tre mycket viktiga spelare som kommer tillföra laget mycket, både spelmässigt och ledarmässigt. Oscar Sundh, David Ullström och Martin Thörnberg är alltså tillgängliga för kvällens match. Hade inte HV 71 gjort så två svaga matcher nyligen så tror jag linan hade legat på -1.5 och inte -1 som vi får idag. Som jag skrev om Frölunda-reken så är CHL tuffare i år och det gäller nog att vinna sina matcher hemma för att ha en bra chans att avancera till slutspel som är HV71s ambition.

Adler Mannheim har spelat fyra försäsongsmatcher och tagit tre segrar. Man har dock inte mött något starkare motstånd så oklart hur bra man varit på försäsongen. Detta blir ett bra mycket tuffare prov när man ska försöka rå sig på HV71 på bortais som dessutom är regerande svenska mästare. Förra året åkte tyskarna ut redan i gruppspelet av CHL. Året innan det tog man sig vidare när man vann en medioker grupp för att senare åka ut i första slutspelsrundan. Tyska lag har hittills inte skördat några större framgångar i CHL och jag har rätt svårt att se att dem ska göra det i år heller. Förra året åkte man ut i de tyska slutspelet mot Eisbären Berlin som allt som oftast brukar bli slaktade i CHL. Inte minst mot Frölunda förra året som slog ut dem i sextondelen med totalt 10-2 sett över två matcher.

Ett revanschsuget mästarlag på hemmais mot ett rätt mediokert tyskgäng bör lösa -1-linan hos Pinnacle till @1.925.

Match: HV71-Adler Mannheim
Spel: HV71 -1 AH
Odds: 1.925
Insats: 2U Flat
Bolag: Pinnacle
Spelstopp: 18.30

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Keep moving forward!

// SHL-Grinder

This is the stats tab
This is the post tip