HV 71 jagar revansch efter den snöpliga förlusten senast mot Rögle när formtoppade Leksand kommer på besök. Hemmalaget måste börja plocka viktiga poäng snart om man inte vill hamna för långt efter. Det skiljer hela tio poäng upp till gästande Leksand på en sjätteplats till exempel och det är mycket för att vara SHL.

HV 71s kräftgång bara fortsätter och förlusten mot Rögle i omstarten senast var allt annat än bra. Man har både 0-3 och en 2-4 ledning, men ändå lyckas man inte knyta ihop säcken än en gång. Återigen så är prestationen alldeles för ojämn där dom höga topparna ändå inte överglänser dem djupaste dalarna defensivt. Laget har till antal överlägset släppt in flest antal mål tillsammans med Oskarshamn och med -22 i målprotokollet så får man tufft att vinna matcher. På pappret ser det ändå okej ut och det är möjligt att laget underpresterat, men samtidigt ska man komma ihåg att det är andra raka säsongen det ser ut såhär till och från. Till dagens match är och Joonas Nättinen skadad och det är såklart ett avbräck då han helt klart har varit mer framstående denna säsong än vad han var förra. HV spelar med en stor press under sina axlar varje match och hemma har man statistiskt sett haft svårt att prestera.

Leksand fortsätter att imponera

Redan tidigt in i säsongen nämnde jag att Leksand är ett lag som kan vara en utmanare denna säsong om man får ihop det. Efter många omgångars slit så har man verkligen hittat sitt spel och alla dessa offensiva stjärnor har smått börjat leverera. Man är fortsatt ligans formstarkaste lag och 2-1 segern borta mot Örebro senast var lagets femte raka trepoängare. HV på bortaplan blir givetvis ingen lätt nöt att knäcka, men jag kan inte heller undgå deras form för tillfället. Under den tidiga delen av säsongen hade man stora problem med skador, men nu är nästintill alla tillbaka. Justin Glenn Kloos har fått tre matcher och även Caito är tillbaka på backplats. Lindholm har varit tillbaka från sin avstängning en tid och storstjärnan Max Verenneau spelar fantastisk ishockey för tillfället. Lägg därtill att stortalangen Felix Unger Sörum har fått mer och mer istid och gör det dessutom väldigt bra. Jag tror definitivt Leksand har bra chans att ta sjätte raka segern.

Leksand är ett lag i harmoni just nu och HV 71 spelar för sitt liv i varje match, men lyckas ändå inte plocka hem poängen. Det är klart mer glädje i truppen hos gästerna och formen talar som sagt för dalalaget här. Jag testar Leksand inklusive övertid/straffar till oddset 1.83 hos Bethard .

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip