Omgångens kanske mest intressant möte är bottenmötet mellan HV 71 och Malmö. Det är två lag som är inne i en dyster trend och denna match är en så kallad sexpoängsmatch. Vi kommer återigen ta i beaktning till Malmös skadelista, men även att HV 71 är ett av seriens bästa hemmalag. Då antar jag också att ni förstår åt vilket håll detta lutar.

HV 71 ligger för tillfället på en av nedflyttningsplatserna och man har fyra poäng upp till ovanför strecket där motståndarna Malmö ligger. Matchen denna torsdag är således livsviktig för fortsättningen av serien och vi kan väl lugnt säga att trots en ganska dyster form så är det HV 71 som har en klar fördel enligt mig.

Hemmalaget är faktiskt trots deras tabellplacering ett av de bättre lagen i ligan på hemmaplan. Man har fjärde bäst poängsnitt i hela serien där och det är ändå lite anmärkningsvärt. Man inte vunnit så många matcher i full tid, endast sju av femton matcher, men däremot så har man enbart förlorat två matcher under ordinarie tid, vilket ändå säger en del. Det kanske kan tyckas att man då har svårt att avgöra matcher, vilket man såklart har ibland, men mot ett decimerat Malmö ska man såklart ha bra chans.

Malmös skador straffar dem

För två matcher när Malmö skulle möta Linköping borta så kom det fram att Malmö hade en hel drös med skador på sina forwards, vilket också har visat sig på de två senaste matcherna. Man har två raka 3-0 förluster och det har verkligen synts hur uddlösa man är, framförallt utan Janne Kuokkanen. Utan honom är Malmö seriens sämsta lag och det är jag rätt säker på. Han står för det mesta i offensiv väg för Malmö och det är klart att det blivit tufft utan honom. Huruvida han spelar denna match är oklart, men han har uppenbart behövt vila en längre tid pågrund av någonting. Oavsett så tycker jag Malmö varit helt under isen sista tiden och det är fördel HV 71 här.

Hemmalaget har frågetecken för Strålman och Lindbäck, men oavsett så tycker jag de ska ha bra chans här. De är starka hemma samtidigt som att Malmö varit riktigt bleka på slutet och vi kör på att HV 71 hämtar in lite marginal i tabellen här. Raka ettan finns till 1.96 hos ComeOn och det tas med en medelinsats.

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip