Vi är inne på slutspurten av SHL och vi har en häftig avslutning att vänta. I Jönköping så ska HV 71 drabba samman med Örebro i en match som betyder mycket för båda lagen. Känslan är dock att trots att hemmalaget måste ha med sig en seger så tror jag Örebro är det lag med mest motivation. Vi går helt enkelt på en motivationstvåa här.

Som vi var inne på i förra omgången så känns det som att HV 71 tåg redan har lämnat perrongen. Trots att man har en teoretisk chans att nå Malmö så är det ändå väldigt längt bort i och med att man ska gå rent de sista matcherna. Det är som sagt föga troligt att man lyckas med den bedriften med tanke på formen man just nu besitter. Jag tror om jag ska vara ärlig att det bästa HV kan göra är att bara börja ladda för vinna- eller försvinnaserien mot Oskarshamn. HV 71 är normalt sett som bäst på hemmaplan, vilket statistiken också bevisar, men som jag varit inne på så är formen nåt så fruktansvärt dålig. När man dessutom möter ett lag med ganska starkt och kompakt defensiv så har jag svårt att se laget stå som vinnare.

Örebro spelar för slutspelsplats

Det finns ingenting att hymla om och Örebro behöver ta alla poäng man kan ta för att hålla bakomvarande lag bakom sig de sista omgångarna. Jag har ändå varit ganska imponerad av detta Örebro den sista tiden, som trots en väldigt kämpig säsong har rest sig på det sätt man faktiskt gjort. Man har fått ordning på defensiven, men även det offensiva blixtrar till ibland med Jonathan Lekkerimäki i spetsen.

Formen är ändå okej och man har bara förlorat en match av de senaste fem under ordinarie tid. Det visar ändå att man går in för den här platsen. Givetvis vill man spela ett play-in och där har man alla möjligheter till att ta sig till ett slutspel. Jag tycker Örebro är ett lag som underpresterat över hela säsongen och absolut har mer att ge. Man har förmodligen inget att sätta emot i längden mot topplagen, men ett slutspel tycker jag absolut man har ett lag för.

Motivationen finns såklart på HV 71 också och de kommer säkert ge allt. Däremot så tycker jag gästerna för tillfället är i klart bättre harmoni än vad HV är. Jag går på tvåan här inklusive övertid/straffar till oddset 2.02 hos Unibet .

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip