Oskarshamn tog rond ett på ett ganska komfortabelt vis och nu är det upp till bevis för hemmalaget på riktigt. HV måste mer eller mindre ta denna matchen, men man måste också höja sig avsevärt. Med tanke på hur det såg ut så finns det inget värde i en etta här utan vi kommer gå på att gästerna tar även match två.

En match är bara en match såklart, men HV 71 är riktigt illa ute. Vinner man så är det 1-1 i matcher, men förlorar man så har man en backe som är otroligt hög att bestiga för att klara av det man är förväntade att göra. Med seriens dyraste trupp så ska man inte kunna sätta sig i det läget man har gjort, men läget är vad det är och nu får man kriga rejält för att hålla sig kvar. Den truppen man innehar ska givetvis klara av det, men det är lätt att säga på förhand.

Gästande Oskarshamn är det inga som har trott på och med blott en seger på de nitton senaste försöken innan detta kval så är det klart självförtroende inte var på topp. Man har kanske seriens sämsta lag på pappret och när man dessutom lidit av lite tunga avbräck så är det klart att var upplagt för ett uttåg ur SHL. Match ett mot HV vann man relativt lätt och därifrån får man nu jobba och de bevisade att chansen ändå finns.

Oskarshamn gjorde HV 71 löjligt dåliga

Match ett skulle jag säga var lite av en walk in the park för gästande Oskarshamn. Man utnyttjade HV 71 defensiva missar och tog vara på sina chanser. Viktor Lodin stod för två mål och kliver fram när det gäller som mest. Det är klart att efter gästernas tidiga ledning så var det HV 71 som förde spelet, men det såg allt annat än bra ut. Oskarshamn gjorde HV 71 riktigt dåliga och försvarade sig på ett bra sätt. Det är klart att det var någon ramträff hit och dit som kunde förändrat matchbilden, men i det stora hela så var det en fullkomligt rättvis seger. Hemmalaget såg ut att ha bly i handlederna samtidigt som att tempot var av lägst klass. André Peterson var tillbaka från skada, men var anonym och behöver höja sig, som även ALLA andra i en truppen också behöver göra.

Nej, till ett så lågt odds backar jag inte HV 71, även om dem såklart är rätta favoriter. Gästernas 2.70 inklusive övertid/straffar är fint och det testar vi. Senast hade vi båda lagen att göra två mål och den spelar jag oftast med en storfavorit i fara. HV 71 är favoriter, men Oskarshamn har ett fint och spelbart odds här.

Insats: 2/5 units
This is the stats tab
This is the post tip