HV71 gästas av Vita Hästen och här är HV jättefavoriter. Undertecknad väljer att plocka ett poängspel på en producerande spelare i hemmalaget, nämligen backen Chad Billins som står i vasst odds hos Nordicbet .

Ser vi till hemmalagets prestation i HockeyAllsvenskan så här långt så är det en strålande insats av ett stjärnfyllt hemmalag. HV har samlat ihop 81 poäng på 37 matcher och är just nu två poäng före Modo, men då har Jönköpings-laget också två matcher färre spelade. Löser HV en trolig seger mot Vita Hästen ikväll så behåller de försprånget i kampen om den förstaplats de så gärna vill ha i jakten på ett SHL-kontrakt till nästa säsong.

Vita Hästen som gästar är i detta nu utanför slutspelsplats. Gästerna har levererat 42 poäng på 36 matcher och har två poäng att ta ikapp på Tingsryd som just nu är tabelltia på 44 poäng, men då har Tingsryd samtidigt en match mer spelad. Vita Hästen har alltså häng på en plats till 8-delsfinal, men att de löser viktiga poäng på bortais mot ett piggt och starkt HV71 är inte vad jag förväntar mig.

HV71 är som tidigare nämnt klara favoriter och jag tror de levererar. Oddset på hemmalaget är dock lågt och knappast spelbart om man inte snickrar ihop ett multi-spel, därför väljer jag att blicka mot spelarmarknaden istället där jag finner ett bra odds på backen Chad Billins.

Jänkaren har hunnit bli 32 år gammal och han gör sin första säsong i HV71, men är van vid spel på svensk is. Säsongen 17/18 gjorde han 30 poäng för Linköping i SHL på 57 matcher och säsongen efter blev det 21 poäng på 50 matcher. Den här säsongen har Billins löst 28 poäng på 37 matcher i HV-tröjan och ikväll tror jag att han förbättrar den statistiken ytterligare.

SPELTIPS
Chad Billins över 0,5 poäng till 1.65 hos Nordicbet / Betsson .

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip