Serieledande HV71 tar sig under lördagen an Almtuna på hemmais, och här blir man otroligt stora favoriter.

HV71 kommer med riktigt bra form in i denna matchen då man tagit hela åtta raka trepoängare, och man har vunnit med siffror som 0-6, 3-7 och 8-2.
Med det fina facit blir man såklart klara favoriter mot Almtuna här, men ser man på de tre mötena mellan lagen under säsongen så har man bara vunnit med 2-3, 2-1 samt 4-5 efter straffar, så man har haft en del bekymmer mot Almtuna även om man vunnit.

Man har ligans bästa trupp med spelare som Vesel, Kelleher, Powell, Andrae och Forsberg för att nämna några av lagets spetsspelare. Man har givetvis en väldigt bra segerchans i matchen, men här målas man upp till alldeles för klara favoriter i mina ögon.

Almtuna slåss i botten av tabellen och man krigar för fullt för att lösa en topp-10 placering. Nu senast åkte man på en en 1-4 förlust mot Västervik, och det var lagets andra raka nederlag.
På slutet har man dock gjort en hel del bra resultat då man bland annat tagit poäng mot Modo samt slagit Björklöven, så man kan absolut blixtra till emellanåt.

Truppen håller inte alls samma nivå som hemmalagets men det finns trots allt namn som Golovkovs, Hertzberg och Harlestam som håller en bra nivå, och man har visat tidigare under säsongen att man kan störa HV71.

HV71 blir extremt stora favoriter i matchen och även om man har det klart bättre laget så är jag inte säker på att man bara går ut och kör över Almtuna, och jag tror att man återigen kan stå upp bra.

Speltips: 2 hcp +2,5 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip