Toppmöte i HockeyAllsvenskan och detta mellan HV71 och BIK Karlskoga som möts i Jönköping under lördagskvällen.

HV71 kliver in i denna hemmamatch som favoriter och de gör det mot tabelltrean BIK Karlskoga som är sex poäng bakom HV med en match mer spelad. Bortalaget för dagen kommer närmast från tre raka segrar och i två av deras tre senaste matcher har de dessutom vunnit med hållen nolla. 1-0-seger borta mot Almtuna följdes upp med 4-0-seger hemma mot Mora och nu senast blev det seger igen alltså då Södertälje slogs hemma, men då med 4-2.

HV har en bra mycket starkare offensiv än många andra lag i denna serie. Man kan säga att Jönköpingslaget offensiva kvalitéer håller SHL-klass och det är just dit hemmalaget krigar för att komma, till finrummet. Ser vi till vad hemmalaget presterat i närtid så går de starkt för dagen då de noteras för fem raka fullträffar och framåt levererar dem stabilt. 2-1-seger borta mot Kristianstad är vad som gäller sen sist de var i farten, men innan det körde de över Vita Hästen på hemmais med 8-2.

Ikväll väntar BIK Karlskoga i ett riktigt toppmöte och min idé är att hemmalaget kommer gå för full pott för att dryga ut serieledningen ytterligare.

En lirare i hemmalaget att hålla ögonen på är Emil Andrae.
Han är 19 år och har hunnit med 29 matcher i HV-tröjan den här säsongen.

Hittills har han gjort 24 poäng (6+18).
Ikväll tror jag att han löser minst en pinne igen då det kan och bör bli några vettiga lägen i powerplay.

SPELTIPS
Emil Andrae över 0,5 poäng till 1.65 hos Betsson / Nordicbet .

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip