Vi bjuds ikväll 18.00 på förra årets SM-final mellan HV71 och Brynäs. Finalserien vann HV71 som vi alla vet, men just i denna match tycker jag Brynäs ska ha större chans än vad oddsen säger. Brynäs draw no bet spelas hos William Hill med en flatinsats till 2.62!

HV71 har ingen vidare briljant form. Men har på sina sex senaste matcher vunnit två och förlorat fyra. Dessutom har bara en av vinsterna kommit under ordinarie tid. HV71 ligger just nu på sjunde plats i SHL, man har en match mer spelad än Brynäs som ligger fem poäng bakom. Brynäs har inte heller någon vidare fin form om man ser till de fem senaste matcherna, man har tre förluster och två vinster, nämnas ska dock att man hat ett mycket tufft spelschema. Först förlust mot superheta Rögle borta, vinst mot Frölunda hemma, stortorsk mot Djurgården borta, stabil seger mot Djurgården hemma och nu senast förlust mot Linköping på hemmais. Innan det var dock formen riktigt riktigt bra med fem raka segrar.

En väldigt viktig detalj för Brynäs är att Ryan Gunderson kommer vara tillbaka till denna matchen. Det höjer givetvis Brynäs vinstchanser.

Brynäs är seriens bästa lag i boxplay samtidigt som HV71 har series tredje svagaste BP. I powerplay är varken Brynäs eller HV71 speciellt starka, båda ligger på cirka 18.5% så det är helt klart fördel Brynäs i specialteams.

Oddsen för denna match ska vara betydligt jämnare. Det är två lag med ungefär samma kvalitéer, sen ska givetvis HV71 ha större chans att vinna i och med hemmafördelen osv. Men 2.62 på draw no bet är alldeles för högt på Brynäs.

Match: HV71 - Brynäs
Spel: Brynäs draw no bet
Odds: 2.62
Insats: Flat
Bolag: William Hill
Spelstopp: 18.00

Stort lycka till vid rygg!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip