Dags för ett riktigt ångestmöte mellan HV71 och Brynäs. Dessa två storlag hittar vi på tolfte respektive trettonde plats. Jag tycker dock att hemmalaget ska ha klar fördel att vinna denna matchen. HV71 spelas till 1.97 hos OHMbet med en flatinsats.

HV71 har verkligen blandat och gett hittills denna säsong. Man började säsongen mycket svagt. Hade sedan en mycket fin period från tidig oktober till cirka mitten av månaden tre raka trepoängare men efter det har det blivit raka motsatsen, tre raka matcher utan poäng. I de tre senaste matcherna har man fallit med stora siffror mot Frölunda borta och sedan med stora siffror hemma mot Mora. I den senaste matchen så var man klart bättre än Timrå men fick inte in puckarna och föll i den matchen med 2-1 på bortais. Nu är det dags för en otroligt viktig match hemma mot Brynäs. HV71 ligger just nu näst sist i tabellen och behöver verkligen en seger för att ta ett rejält skutt i tabellen. Man är ett klart bättre lag än Brynäs och det har man även sett under säsongen, men HV71 har verkligen inte haft marginalerna med sig hittills denna säsong. HV71 har verkligen haft svårt att göra mål, i sina inledande tolv matcher har man gjort 25 mål, vilket ger ett snitt på lite mer än två mål per match, bara två lag har gjort färre mål och det är Växjö samt Rögle. HV71 har såklart haft ett mycket svagt powerplay eftersom det blivit så få mål. Man har det klart sämsta powerplayspelet i hela SHL med 8.82%. I boxplay har man dock varit klart starkare med drygt 86%, det är men tredje bäst i serien på.

Brynäs har det verkligen också tufft. Jag och många med mig trodde nog att Brynäs verkligen var på väg uppåt i deras senaste matcher, innan den senaste omgången hade Brynäs tre vinster och en övertidsförlust och det såg bra ut för Gävlelaget. Men i den senaste omgången hemmaspelade man mot Färjestad och föll med smått otroliga 0-6 på hemmais och Brynäs självförtroende är återigen rejält avsågat. En stor anledning till att HV71 bör ha bättre chans än i vanliga fall att vinna denna matchen är att Brynäs boxplay är oerhört svagt, Brynäs har 68.57% i BP och det är ingen siffra som är speciellt bra. HV71 har visserligen ett riktigt svagt PP, men möter man ett så svagt BP finns det oerhört goda möjligheter att göra mål ändå. Brynäs har dock ett klart bättre PP med 23.68%. Om HV71 håller sig på banan samt spelar bra i BP när man väl hamnar där bör man ha oerhört bra möjligheter att vinna denna matchen.

Jag tycker att HV71 är det bättre laget, nu spelar man dessutom på hemmais mot ett Brynäs som föll med 0-6 i sin senaste match. Brynäs har haft det tufft på bortaisen den senaste tiden med tre förluster på sina fyra senaste. HV71 tar detta!

Match: HV71 - Brynäs
Spel: HV71
Odds: 1.97
Insats: Flat
Bolag: OHMbet
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip