Nästjumbon HV71 kommer senast från en förlust med 3-1 mot Färjestad, en förlust som även var den nionde på de tio senaste matcherna.
Trots förlusten stod man för en rätt bra insats spelmässigt, men som många gånger tidigare har man svårt att hitta nätet, vilket man även ser på målskörden då man tillsammans med Malmö gör minst mål. Visst har man spelat färre matcher, men målsnittet är fortfarande alldeles för svagt.

Senast var både Kaski och LaLeggia tillbaka i spel och det är extremt positivt. Man har dock väldigt svårt att vinna matcher, och även att det finns namn som Petersson och Shore i laget så är känslan att man behöver höja sig rejält för att utmana här.

Frölunda kommer från en förlust på straffar i CHL mot Luleå där det givetvis var surt att åka ut i semifinal. Ska man se det positiva så kan man nu ha fullt fokus på SHL, vilket förhoppningsvis gör att man höjer sig ytterligare en nivå även om man gjort det bra i ligan, och här ställs man mot klart överkomligt motstånd.

Man har ett par skador i truppen men det finns fortsatt bra spelare som Lasch, Friberg, Lundqvist, Lindbohm och Innala i laget, spelare som ska kunna trivas bra i matchen, och man är helt klart befogade favoriter i matchen.

HV71 har otroligt svårt att vinna matcher och nu när tufft motstånd i form av Frölunda väntar så är min känsla att man återigen får kliva av isen utan poäng, och jag går på bortaseger i matchen.

Speltips: 2 och jag investerar 1u

This is the stats tab
This is the post tip