Toppmöte i hockeyallsvenskan under fredagskvällen då HV71 och Karlskoga ska göra upp, och här blir gästerna väldigt underskattade.

HV71 har öppnat säsongen starkt då man efter fyra matcher fortfarande är obesegrade.
Man har bland annat mött AIK två gånger samt Västerås en gång, och det är på förhand tuffa matcher.
Nu senast mötte man Vita Hästen på bortaplan och där var det inget snack om att man var det bättre laget då man bland annat vann skotten med klara 13-38, och siffrorna skrevs till 2-6.

Nu ställs man som sagt mot ett av topplagen och visst ska man vara favoriter i matchen då man har seriens starkaste lag samt har hemmaplansfördel. Man har dock mött Karlskoga två gånger på försäsongen där det har det slutat med en 3-2 seger samt en 3-4 seger efter förlängning, och här blir man alldeles för klara favoriter i mina ögon.

Karlskoga är precis som hemmalaget obesegrade efter fyra omgångar, och det har blivit segrar mot Kristianstad, Tingsryd, Troja/Ljungby och Västerås, så man har haft ett klart enklare spelschema än HV71.
I den senaste matchen slog man dock Västerås med 1-4 efter en stark insats, och det var det tuffaste motståndet man mött hittills i seriespelet. Volden stod även för en bra insats i kassen då han räddade 29/30 skott.

Man är ett av de starkaste lagen i ligan då spelare som Björklund, Lindquist, Johan Larsson och Rekonen finns i laget, spelare som håller en riktigt bra nivå, och jag tror absolut man kan stå emot bra trots att man möter ett starkt HV71.

Båda lagen har öppnat säsongen på bästa sätt inför denna matchen och här kliver hemmalaget in som klara favoriter, men jag tror inte på någon överkörning då gästerna absolut kan stå upp bra i matchen, och jag väljer att gå på ett handicapspel.

Speltips: 2 hcp +1,5 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip